Samsung Galaxy S10 gezichtsherkenning niet gebruiken?

Samsung Galaxy S10 gezichtsherkenning niet gebruiken?
De keuze is aan jou.

Een veelgehoord probleem onder smartphones is nog altijd gezichtsherkenning. Elke zelf respecterende smartphonefabrikant heeft wel een toestel in het gamma die over een dergelijke feature beschikt, maar zeker niet elke smartphone met gezichtsherkenning is even veilig.

Ook de gloednieuwe Samsung Galaxy S10 komt in een kwaad daglicht te staan. De smartphone, waar journalisten toch echt laaiend enthousiast over zijn, is niet zo veilig als je zou willen geloven. Dat concluderen onder meer YouTubers. Ook op sociale media zijn de nodige berichten te vinden van mensen die vraagtekens zetten bij gezichtsherkenning op de Galaxy S10.

Het Infinity-O is mooi om te zien en het is knap dat Samsung zo een oplossing heeft gevonden voor een flinke notch. Zo heeft Apple bijvoorbeeld een grote notch bij zijn iPhones, maar dat is niet zonder reden. In die notch zitten tal van sensoren verstopt die het mogelijk maken dat gezichtsherkenning op de iPhone behoorlijk veilig is.

Aangezien de Galaxy S10 niet over zulke sensoren beschikt is gezichtsherkenning een stuk minder veilig. Uit praktijktests komen vreemde conclusies naar voren. Zo zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn dat je broer of zus jouw Galaxy S10 kan ontgrendelen. De sensoren zouden niet in staat zijn om goed onderscheid te kunnen maken. In onderstaande video van Unbox Therapy komt het onderwerp tevens ter sprake. Dit neemt niet weg dat de Galaxy S10 een dijk van een smartphone is. Je doet er echter goed aan om gezichtsherkenning niet te gebruiken op de Android-smartphone.

[gv data=”BGgQ9woZQOg”][/gv]

Eén reactie

  1. typisch Samsung , van alles in het smartphone proppen en zaken weg laten om toch maar geen notch te hebben en dan adviseren om het niet te gebruiken omdat het niet veilig is ?
    Dan liever notch een veilige face ID

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *