‘Samsung Galaxy S10 krijgt in-display vingerafdrukscanner’

Auteur: , Geen reacties
Galaxy S10

Heeft Samsung eindelijk de technologie voor elkaar gekregen?

De vingerafdrukscanner. Apple lijkt er vanaf te stappen en te kiezen voor gezichtsherkenning met FaceID, maar bij Samsung denken ze er anders over. De Zuid-Koreanen werken nog steeds aan een vingerafdrukscanner en volgens ETNews krijgt de nieuwe Galaxy S10 een vingerafdrukscanner achter het scherm.

Met deze techniek heb je het beste van twee werelden. Je kunt je gezicht gebruiken om de smartphone te ontgrendelen, of je gebruikt de vingerafdrukscanner als je telefoon op tafel ligt. Dit is een nadeel bij bijvoorbeeld de iPhone X. Je moet uit je zitpositie komen en op de telefoon neerkijken om de X te ontgrendelen, of het ding daadwerkelijk oppakken. Een vervelende actie als je op kantoor aan het werk bent. Wellicht first world problems, maar Samsung gaat met de Galaxy S10 mogelijk laten zien dat het ook anders kan.

Of Apple ook ooit met een vingerafdrukscanner in het scherm gaat komen is afwachten. Een nieuwe generatie FaceID én een nieuwe generatie TouchID in het display zou voor velen meer dan welkom zijn. De nieuwe Galaxy S10 zal vermoedelijk in het eerste kwartaal van 2019 gepresenteerd worden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).