Samsung Galaxy S10, nieuwe cameratrend zónder notch

Auteur: , 9 Reacties
Elegant!

Samsung komt met een elegante oplossing voor het notch-probleem.

Samsung heeft met haar Galaxy-serie veelal de grenzen bepaald van wat een high-end smartphone allemaal moet bevatten. Volgens professionele lekker Evan Blass gaat de nog niet aangekondigde S10 die trend voortzetten door een huidige trend uit het raam te gooien. Waarschijnlijk krijgt Samsung’s aankomende vlaggenschip namelijk geen notch.

Fabrikanten zijn al sinds de introductie van de notch bezig om alle randen zo klein mogelijk te maken. Een van de belangrijkste redenen waarom de meeste toestellen tegenwoordig nog steeds geen 100% scherm-toestel-ratio hebben is omdat alle sensoren en camera’s ergens in moeten zitten. Laat Samsung daar nu een briljant idee op hebben.

We voorspelden het al een beetje in dit artikel, maar nu is het zo goed als zeker: de Galaxy S10 krijgt een selfiecamera ín het scherm. Nouja, op basis van de bovenstaande mock-up wordt duidelijk dat de camera door een klein gaatje in het scherm kijkt; blijkbaar is het nog niet mogelijk om een camera zoals bijvoorbeeld de in-display vingerafdrukscanner onzichtbaar achter het scherm te verwerken.

Nu, dat zijn ook twee compleet verschillende technologieën. En over vingerafdrukscanners gesproken, de Galaxy S10 krijgt een ultrasone in-display scanner. Het is daarentegen technisch mogelijk om een vergelijkbare techniek toe te passen op een eventuele camera achter een scherm, maar dat is kennelijk nog niet geavanceerd genoeg om nu al in het toestel te verwerken.

Hoe dan ook, de Galaxy S10 krijgt One UI over Android Pie (9.0), een reeds aangekondigde nieuwe skin voor Android’s besturingssysteem. Verder zal het toestel uitgerust worden met een drietal camera’s aan de achterkant. Het zal gaan om een ‘gewone’ camera, een telelens en een wide angle lens.

Ondertussen werkt het Zuid-Koreaanse bedrijf hard door aan de aankomende opvouwbare smartphone. We mogen zachtst gezegd een behoorlijk staaltje tech verwachten voor die prijs. Ben je toch meer van de budget smartphones? Dan komt Samsung binnenkort met iets voor je, namelijk de Galaxy J4 Core.

Foto boven: @BenGeskin (bijgesneden)9 reacties

Elegant kan ik het niet noemen en alhoewel het stukken kleiner is dan een notch zit zoiets in sommige situaties gewoon lastig in de weg.

We gaan zien wat hiervan waar is.
Gewoon de rear camera gebruiken voor selfies.

Kijk, die Chinezen snappen het tenminste:

https://youtu.be/hcDrGYyemDw
Inderdaad , blijft altijd in de weg zitten , zelfs al staat hij achter het scherm ga je altijd een plaats hebben waar geen beeld op het scherm staat ! Beste oplossing voor mij is camera weglaten en achteraan een klein scherm plaatsen om selfies te nemen met de rear camera
@gorre: of gewoon een klein spiegeltje zoals we bij de oudere gsm ook wel eens zagen.
@gorre: Dat is niet correct. Samsung werkt aan een techniek waarbij de camera onder het scherm zit met gewoon beeld op die plek. Enkel wanneer je de camera aanzet wordt dat gedeelte transparant zodat de camera een foto kan maken.
https://www.xda-developers.com/samsung-display-under-display-camera/
Als andere fabrikanten dat ook willen zullen ze ook over moeten stappen naar de Sound On Display techniek die Samsung in de S10 gaat gebruiken. Het scherm zelf is de luidspreker. Doe je dat niet, moet je ook nog een luidspreker onder het glas verwerken en dan heb je WEER een notch.

De Note 10 gaat waarschijnlijk nog verder. Daar gaat Samsung waarschijnlijk gebruik maken van transparante OLED waarbij het scherm voor de camera transparant wordt zodra er een foto moet worden genomen. Daarna wordt dat kleine ronde deel weer gewoon beeldscherm.
https://www.apparata.nl/nieuws/yup-dit-is-m-de-lelijkste-notch-ever-28795

Dus dat was de lelijkste notch en deze is elegant. Lekker geloofwaardig zo
@troy: Tof dat je zo veel van onze artikelen checkt, maar ik snap niet helemaal waar de vergelijking op slaat. De een is rond, klein, onopvallend en subtiel geplaatst terwijl de ander halfrond is (of driekwart rond of zo), op een rare plek is geplaatst en behoorlijk groot is. De lijn tussen elegantie en afschuw is flinterdun. In tegenstelling tot de notch van de ZenFone…
@yannickspinner: ik ben het met je eens dat die van Samsung minder lelijk (ja minder lelijk en niet mooier) is maar daar houd het wel op. Maar het zal wel een kwestie van smaak zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).