Samsung Galaxy S10 Plus vs Apple iPhone XS Max

Ouch!
De twee vlaggenschepen hebben een behoorlijk eenzijdige strijd.

De strijd der titanen is aangebroken. De twee grootste smartphone-merken ter wereld hebben nu weer een absurd krachtige, peperdure Plus-variant van hun vlaggenschip op de markt gebracht. De Galaxy S10 Plus is net onthuld, terwijl de XS Max al een klein half jaar in de winkel ligt. Dit is het dan: Samung vs Apple, Android vs iOS, Bixby vs Siri. Go!

Wat als eerste opvalt is dat de smartphones best een beetje op elkaar lijken. Een vergelijkbaar scherm-ratio/grootte, vergelijkbare fysieke grootte en een vergelijkbare torenhoge prijs. Daar houden de gelijkenissen daarentegen wel een beetje op.

Het moge nog een keer gezegd worden: de iPhone XS Max is al een half jaartje uit. Dat neemt niet weg dat de Galaxy S10 Plus de iPhone XS Max wat betreft pure stats verbleekt. Meer geheugen, (veel) meer RAM, meer camera’s met een hogere resolutie, een grotere batterij en ga zo maar door.

Ook wat betreft snufjes heeft de Galaxy S10 Plus op een aantal punten een voorsprong. Samsung’s monsterphone heeft een vingerafdrukscanner (in-display én ultrasonisch, welteverstaan), een headphone jack en uitbreidbaar geheugen.

Het mag best doorschemeren: de iPhone XS Max verbleekt op basis van hardware en stats simpelweg bij de Galaxy S10 Plus. Ecosysteem en merkvoorkeur terzijde, kan de prijs ook doorslaggevend zijn. Hoewel Samsung’s smartphone op papier op praktisch ieder gebied beter is, kost hij in de goedkoopste variatie minder dan de XS Max in goedkoopste configuratie.

[table “231” not found /]

Lees ook: Huawei Mate 20 Pro vs iPhone XS Max

Nog geen reacties

  1. Qua prijs winnen ze in mijn boekje 🙂
    Maar ook qua gewicht, vingerprint scanner, headphone jack, oplaadport, het uitbreidbare geheugen, het ingebouwde geheugen, en ten slotte het scherm winnen ze het. netjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *