Samsung Galaxy S21 Ultra camera blijkt een tegenvaller

Samsung Galaxy S21 Ultra camera blijkt een tegenvaller

De Samsung Galaxy S21 Ultra camera is blijkbaar niet zo indrukwekkend als je misschien had gedacht. Dat blijkt uit een onderzoek.

Van sommige fabrikanten weet je dat de camera’s altijd in orde zijn. Apple levert met de iPhone meestal een telefoon af met een puike camera. Idem dito voor Sony en Samsung met hun toestellen. Toch moet je er niet automatisch vanuit gaan dat het uitstekende camera’s zijn.

In presentaties en reclamespotjes laten fabrikanten de prachtige mogelijkheden van een camera zien op een smartphone. Daar moet je altijd doorheen prikken en wachten op reviews. Want dan kun je eigenlijk pas concluderen of een smartphone camera inderdaad zo indrukwekkend is als de fabrikant ons wil doen geloven.

Een medium dat gespecialiseerd is in het testen van smartphone camera’s is DxOMark. En deze partij is eigenlijk helemaal niet zo enthousiast over de camera van de Samsung Galaxy S21 Ultra. Sterker nog, de resultaten zijn niet eens beter in vergelijking met zijn voorganger.

De uiteindelijk score van 121 is niet slecht, maar ook geen topscore. Dat is toch een kleine tegenvaller. De Samsung Galaxy S21 Ultra camera weet het daardoor niet te schoppen tot de top 5 beste smartphone camera’s van dit moment volgens DxOMark. De top 5 bestaat op dit moment uit de Huawei Mate 40 Pro+ op 1, gevolgd door de Mate 40 Pro, Xiaomi Mi 10 Ultra, Huawei P40 Pro en de Vivo X50 Pro+.

Nog geen reacties

  1. Kom op jongens ….
    DXOmark is al jaren een lachertje en merken BETALEN voor een review !
    Opvallend hoe snel en hoe hoog de Chineze merken scoren en een Samsung en Apple duren soms wel maanden.

    Kijk eens naar de Oneplus 7(Pro) en de score en alle toestellen die volgens hun beter zijn, de mensen weten wel beter.
    Kijk eens naar de Score van de S21Ultra focus score en die van de S20 Ultra, juist ja, de score van die waardeloze 20ultra waar de focus waardeloos van was is HOGER dan de nieuwe 21Ultra met laser auto focus die beduidend beter is.

    Gaat nergens over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *