Samsung Galaxy S22 krijgt een flink kleinere batterij

Samsung Galaxy S22 krijgt een flink kleinere batterij

Samsung Galaxy S22 krijgt een flink kleinere batterij

De nieuwe Samsung Galaxy S22 gaat kleiner, in elk geval qua batterij. De accucapaciteit is flink minder in vergelijking met de Galaxy S21.

Het duurt nog wel even voordat de Samsung Galaxy S22 op het toneel verschijnt. Vermoedelijk is dat in het begin van 2022. Maar er valt nu al nieuws te melden over het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Volgens Galaxyclub levert het toestel namelijk in op batterijcapaciteit.

Samsung Galaxy S22 batterij

Heeft de Galaxy S21 nog een accu met een capaciteit van 3880mAh, de S22 moet het doen met 3590mAh. Dat is flinke vermindering. Een kleinere batterij betekent niet automatisch een mindere batterijduur. Het is natuurlijk slechte reclame voor jezelf als telefoonfabrikant om dat nieuws naar buiten te brengen. Daarom zal Samsung er alles aan doen om de kleinere batterij te optimaliseren. Dat moet grotendeels op conto van de software en de processor komen.

Het voordeel van een kleinere batterij is dat er meer ruimte is in de behuizing voor andere hardware. Ook kan de smartphone er minder zwaar van woorden. Want niemand maak je blij met een bakbeest van een toestel.

Jaren geleden kwam Samsung nog slecht in het nieuws in verband met batterijproblemen. De accu van de Galaxy Note 7 kon in de fik vliegen, dat issue heeft Samsung nog lang achtervolgd.

Nog geen reacties

  1. Samsung doet een Appletje ….
    Stelletje idioten in Korea.
    Het doel moet zijn ZOVEEL MOGELIJK batterijduur, en dus niet verkleinen omdat de nieuwe Soc en display minder verbruiken.
    Er moet progressie zijn en nu krijg je in theorie hetzelfde maar de praktijk zal uitwijzen regressie.
    We zagen dat enkele malen eerder namelijk, meest recente voorbeeld was met de Iphone 12 Pro en de Pro Max.
    In theorie hetzelfde maar de praktijk liet een achteruitgang zien.
    Nu gaat Samsung dezelfde domme fout maken.

    • Het valt te zien, als je smartphone beduidend minder verbruikt op normale wijze, dan kan een kleinere batterij wel, de software word tegenwoordig al zo ingesteld dat als ze niet maximaal moeten presteren dat ze een deel van de processor in stand-by modus zetten, zo kan je uw smartphone op een normale manier gebruiken (vb berichten typen, wat op het web surfen, enz) zonder dat je door hebt dat ze op een lagere snelheid werken. Ik heb op mijn gsm een optie ultra batterijbesparing en dan haalt die 11 dagen en 8u met een 68% batterij. Je hebt natuurlijk geen achtergrond (die is gewoon zwart), alle apps die niet nodig zijn om de basis te laten draaien worden gesloten, donkere modus word aan gezet, LTE ipv 4g, enz. Ipv de batterij steeds te vergroten om meer tijd te kunnen hebben, kan je ook de gsm zuiniger laten omspringen met de hoeveelheid energie die voorradig is

      • Ja, je kan hem ook uitzetten en in de kast leggen en dan gaat hij 3 weken mee.
        De bedoeling van apparatuur is om gebruikt te worden en het is NIET de bedoeling dat je allerlei trucjes moet gaan toepassen om het einde van de dag te halen.
        Zeker met het feit dat accu’s degraderen moet je altijd overcapaciteit hebben.
        Er is niet zoiets als teveel capaciteit tenzij het toestel te groot en te zwaar wordt en inmiddels is een 120-140 grams flagship helemaal niks bijzonders meer.

        Jammer altijd dat bij Samsung de verwachtingen steeds hoog zijn en men gaande weg steeds met minder speciale zaken uitkomt en je uiteindelijk een soort Iphone hebt, een klein sprongetje en na 1 uur heb je je oude toestel weer in je handen want alles is hetzelfde.

        • Het merendeel gebruikt de gsm voor show en de basis behoefte, niet voor race games of first shooters te spelen. Dus kan je de gsm heus wel op een iets lagere snelheid laten draaien zonder dat de gebruiker er last van ondervind. Wat netflixen of dergelijke doen ze op een tablet of tv

          • Er zijn een half miljoen polls te vinden waarin men massaal ‘Batterylife’ als belangerijk punt kiest.
            Er zijn zat toestellen op te noemen die niet populair zijn door de accu (Zie Pixels, zie Iphone 12 Mini en eigenlijk alle Iphones voor de X muv de plus modellen).

            Netflix op Tv of Tablet … Ok, dudielijk jij hebt GEEN IDEE van wat mensen allemaal met een toestel doen.
            Juist heel veel wordt gekeken op smartphones, vandaar ook dat BT oortjes een vlucht genomen hebben, de grote schermen populair zijn en men zelfs bewustwoording features is gaan implementeren vanwege de screen-on time.
            Weleens tablet verkoop cijfers gezien van de afgelopen 5 jaren ??? Juist ja, zijn flink afgenomen want de grotere smartphones vullen dat gat op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *