Samsung Galaxy S4 Zoom zorgt voor een bobbel in je broek

Auteur: , 11 Reacties

Ergens in Korea heeft iemand een compacte Samsung-camera gekloond met de Galaxy S4, het nieuwe smartphone topmodel. En Samsung heeft vervolgens besloten de camerafoon op de markt te brengen.

16 megapixels

Het hybridetoestel – dat onlangs al uitlekte – is eigenlijk een afgezwakte Galaxy S4 met een 4,3-inch AMOLED-scherm, Android 4.2 als besturingssysteem en 8GB opslagruimte, evenals 1,5 GB aan RAM. Ook draait hij gewoon op een dual core processor, met een kloksnelheid van 1,5 Ghz. Maar wie hem omdraait ziet aan de achterkant het uiterlijk van een compacte camera. Een 16 megapixel CMOS Sensor vangt daar het beeld op, en de lens beschikt over 10x optische zoom. Het flitswerk wordt gedaan door een xenonlamp en de unit is uitgerust met optische beeldstabilisatie. Volgens Samsung een nieuwe standaard in mobiele fotografie (horen jullie dat, Nokia).

Zoom Ring

Om de 208 gram wegende telefooncam direct in fotomodus te drukken hoeft alleen maar aan de buitenste ring gedraaid te worden. Zelfs tijdens telefoongesprekken kunnen er pics worden geschoten (In-Call Photo Share) en gedeeld. Oh, en je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om er mee overweg te kunnen, met Smart Mode zet je de instellingen altijd in de goede stand. En wil je inspiratie tijdens het foto schieten? ‘Photo Suggest’ biedt toegang tot beeldbanken van fotografen. Bovendien wijst Photo Suggest je de weg naar het dichtstbijzijnde uitkijkpunt voor het maken van de ideale foto, aldus Samsung. Er is een micro-SD slot aanwezig om het opslaggeheugen uit te breiden, en tot in den treuren high-res foto’s te kunnen schieten.

In Nederland krijgt de Galaxy S4 Zoom een prijs van 549 euro. Vanaf de zomer is hij beschikbaar.11 reacties

‘Vroeger’ had het mobieltje een camera, zo heeft de camera een mobieltje.
Hmmm…misschien kan ik mijn 808 Pureview inruilen…of blijf ik bij Symbian….moeilijk moeilijk!!
Wat een ontzettend vet ding!
Dit apparaat moet ik maar eens in de winkel gaan bekijken. Ik ben benieuwd of ik de nadelen (gewichte, dikte) vind opwegen tegen de mogelijkheid om veel betere foto’s te kunnen maken. :)
Een camera in je telefoon is een behoefte die ik kan begrijpen, maar een telefoon in je camera vind ik op een of andere manier toch een stuk minder logisch.
@dennis: Nou ja, als je dagelijks plaatjes moet schieten dan hoef je niet steeds een lompe/dure camera mee te zeulen.

http://www.apparata.nl/nieuws/krant-ontslaat-fotografen-geeft-redacteuren-iphone-cursus-1395
@integraturbo: (je eigen eerste reactie van dat artikel nota bene…) ;-)
Ok, kom maar door met die S4 Zoom-pics. Ben nu wel benieuwd naar de kwaliteit.
Toch maar een baggy pants kopen dan. Of levert Samsung toevallig een heuptasje als accessoire?
Kijk Samsung heeft gewoon lef en brengt dit uit. Daar waar andere fabrikanten stapje voor stapje gaan om de reacties van de consument af te wachten zet Samsung all-in en ziet wel of het wat wordt of flopt.
@integraturbo: En owh ja, wel jammer weer dat ze de naam “S4” hier aan koppelen. Galaxy Zoom had voldoende geweest.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).