Samsung Galaxy S5 lastiger te repareren dan de S4

Samsung Galaxy S5 teardown door iFixit
Vanaf morgen is de Samsung Galaxy S5 officieel verkrijgbaar in Nederland, maar vandaag kunnen we alvast verklappen dat het een taaie klus is om deze telefoon te repareren mocht er iets kapot zijn.

De handige Harry’s van iFixit kregen een Galaxy S5 in handen en besloten de telefoon direct op vakkundige wijze te demonteren. Dat ging een stuk lastiger dan ze van te voren wellicht gedacht hadden.

Het is bijna altijd nodig om eerst het scherm te verwijderen voordat er onderdelen vervangen kunnen worden. Enkel de accu is uitwisselbaar zonder eerst het scherm te demonteren. Bij het verwijderen van het gelijmde scherm is er natuurlijk altijd een kans aanwezig dat het sneuvelt, best zonder als je alleen een sensor of iets dergelijks wil vervangen. Als eindscore krijgt de Galaxy S5 een 5/10 van iFixit, beduidend lager dan de Galaxy S4 die een 8/10 scoorde.

Toch scoort de Galaxy S5 hiermee nog beter dan de HTC One (M8), want die telefoon kwam niet verder dan een 2/10. Er moet blijkbaar een prijs betaald worden voor schoonheid. (via: ifixit.com)

[gv data=”Nvs1MAXGh0s”][/gv]

3 reacties

  1. Gewoon niet kopen. Met een adviesprijs van 699 euro betaal je 300 euro voor de telefoon en 399 voor het Samsung logo. Als ze dat bij Apple vernemen zullen ze er spontaan weer een rechtszaak over aanspannen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *