Samsung Galaxy S6: alle geruchten op een rijtje

Samsung-Galaxy-S6-Geruchten
Nieuwe informatie over het nieuwe paradepaardje van Samsung blijft binnenstromen, tijd om alle geruchten eens in kaart te brengen.

Gerucht: De Galaxy S6 komt er in twee verschillende modellen
Galaxy-S6-Frame
Volgens bronnen die dichtbij Samsung staan, zal het bedrijf twee verschillende modellen van de Galaxy S6 lanceren. De een zal een metalen frame hebben, dat onlangs opdook op het internet (zie de afbeelding hierboven).

Het andere model zal een gebogen scherm hebben dat doorloopt in de zijkant, zoals we dat al eerder zagen bij de Galaxy Note Edge. Dit zijscherm zal waarschijnlijk op een soortgelijke manier gebruikt worden: om een menu kwijt te kunnen waar je altijd toegang tot hebt.

De kans dat er een metalen versie komt is relatief groot, zeker als je je bedenkt dat Samsung de laatste tijd al aan het experimenteren was met metalen behuizingen. Kijk bijvoorbeeld naar de Galaxy Alpha. Ook de Galaxy Note 4 verscheen in twee formaten, een met een gebogen scherm en een zonder.

Volgens de bronnen die eerder informatie over de S6 lekten, zou de Note 4 dienst hebben gedaan als test om te zien of de markt behoefte had aan twee verschillende modellen.

Gerucht: De software van de S6 wordt een stuk simpeler
Galaxy-S6-Touchwiz
Anonieme bronnen vertelden de website Business Korea onlangs dat de software die we op de S6 tegen zullen komen, een stuk simpeler wordt dan we gewend zijn.

Android zal nog steeds als basissoftware fungeren, maar daar overheen wordt een nieuwe, eigen laag van Samsung aangebracht. Deze Touchwiz-laag wordt volgens de bronnen simpeler dan ooit, mede doordat Samsung verschillende onnodige functies weghaalt.

De bronnen vergelijken het vernieuwde Touchwiz met het design van de software op de Nexus 6 van Google. Een voordeel van deze simpelere aanpak moet zijn dat het besturingssysteem minder plaats inneemt op de S6.

Gerucht: De specificaties en de camera
Samsung-S6-Curved
Het standaard model van de S6 zal worden uitgerust met een opslagcapaciteit van 32GB. Daarnaast is er ook een nieuwe Snapdragon 810-processor aanwezig, die ondersteund wordt door 4GB aan werkgeheugen. Dat is relatief veel voor een smartphone, aangezien sommige laptops het ook met 4GB werkgeheugen moeten doen. Zwaardere programma’s draaien op de S6 moet dan ook geen probleem zijn.

Over de camera van de S6 is nog relatief weinig bekend. Wel zou hij beter kunnen inzoomen en betere filters hebben om het omgevingsgeluid weg te filteren als je een video opneemt.

Gerucht: De Galaxy S6 wordt begin maart gepresenteerd
Galaxy-S6-Twee
Samsung zal naar verluid gebruik maken van het Mobile World Congress om de Galaxy S6 te onthullen. Op diezelfde conferentie zou het bedrijf ook een nieuwe smartwatch onthullen met eenzelfde rond design als dat van de Moto 360.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *