Samsung Galaxy S6 kampt nu al met oververhitting

Render van de S6
Metalen telefoons maken, zo simpel is het nog niet.

We worden de laatste dagen overspoelt met bergen aan Galaxy S6-geruchten. Het nieuwe vlaggenschip van Samsung, dat op 2 maart wordt gepresenteerd, is hot. Maar niet op de goede manier. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft namelijk problemen met de Snapdragon 810-processor van Qualcomm. Volgens Bloomberg wordt de chipset te heet.

Opvallend, want zowel LG als HTC zijn wel voornemens om de processor in hun nieuwe toptoestellen te gebruiken, respectievelijk de G Flex 2 en de opvolger van de HTC One.

Het is niet bekend waarom waarom de chipset van Qualcomm oververhit raakt in de S6. Mogelijk heeft de metalen behuizing (lekpics) daar een aandeel in. Voorgaande Galaxy SX-modellen waren allemaal van kunststof, waarbij de warmte minder geïsoleerd wordt.

Gelukkig heeft Samsung een troef achter de hand: haar in eigen huis gefabriceerde Exynos-processor. Chipsets van Exynos werden al vaker toegepast in Samsung-modellen voor de Aziatische markt, nu wordt de gehele productierun van de Galaxy S6 ermee uitgerust, aldus Bloomberg.

Lees hier alle geruchten over de Samsung Galaxy S6

Nog geen reacties

 1. Lol! Terwijl juist de iPhone 6 en 6 Plus geeneens thermal throttling nodig hebben op de CPU, die geeft gewoon een paar uur lang constante performance zonder te hoeven in te houden wegens temperatuur. BURN! (pun intended).

  • @coosbmw: De absolute prestaties van de iPhone 6-CPU zijn dan ook niet te vergelijken met die van de Snapdragon 810; de 810 is gewoon véél sneller. Dat Apple’s iOS een veel lichtere processor nodig heeft om tot dezelfde gebruikerssnelheid te komen is natuurlijk een ander verhaal.

    • @bofkont: Op die manier wel, maar dat is ook niet zo moeilijk. iOS hoeft op maar een paar apparaten stabiel te draaien die ook allemaal door Apple ontwikkeld worden, dus het is enorm gemakkelijk om iOS goed te optimaliseren. Android, aan de andere kant, drijft toestellen aan zowel de absolute onderkant als de absolute bovenkant van de markt en alles er tussenin aan. Het is dus niet meer dan logisch dan Android (een stuk) minder goed geoptimaliseerd is.

     Overigens vind ik Android een beter OS dan iOS, simpelweg vanwege het feit dat iOS zo dichtgebouwd is. Connectiviteit met non-Appleproducten is ruk en je kunt de boel maar heel beperkt customizen en tweaken.

     • @dikdraak: Absoluut eens, Connectiviteit met non-Appleproducten is idd ruk!
      Maar voor mij is een Iphone prima, ben net overgestapt van een 4 naar een 5, kunnen kopen voor een leuk zacht prijsje, verbluffend hoeveel sneller deze is.
      Ik doe niet veel anders dan whatsapp/bellen en wat simpele apps zoals flitsmeister.

     • @bofkont: Heb van de zomer dezelfde overstap gemaakt 🙂 De 4 beviel toen nog steeds prima! (iOS 7). De 5 is inderdaad nog steeds goed snel t.o.v. een nieuwe iPhone.

  • @dotternetta: Idd dit hele artikel is een groot onzin verhaal, er staat nergens in het bron artikel dat het door de behuizing komt, de qualcom 810 processor heeft last van overhitting wat los staat van de behuizing. Plastic isoleerd, metaal geleid, als plastic de warmte beter af zou geven dan vraag ik mij af waarom iedere koeler in electronika van metaal is.
   Dit is het zoveelste duimzuig broodje aap verhaal dat ik hier langs zie komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *