‘Samsung Galaxy S7 krijgt weer uitbreidbaar geheugen’

'Samsung Galaxy S7 krijgt weer uitbreidbaar geheugen'
Samsung grijpt voor de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge terug op twee features die we dit jaar behoorlijk gemist hebben op zijn vlaggenschepen.

EvLeaks meldt namelijk dat de microSD-poort weer terugkeert, zodat je het geheugen van je Galaxy S7 uit kunt breiden met maximaal 200GB. Daarnaast zijn de toestellen ook bestand tegen stof en water, zodat je er ook in wat ruigere omstandigheden goed uit de voeten mee moet kunnen.

Het design van het toestel zou vrijwel ongewijzigd blijven ten opzichte van vorig jaar. De Galaxy S7 krijgt opnieuw een 5,1″ display, terwijl het gebogen scherm van de S7 Edge 5,5″ meet. De resolutie komt voor beide toestellen uit op 1440 bij 2560 pixels. Dankzij de grotere accu’s (3.000 en 3.600 mAh) zou het verlangen naar de verwisselbare batterij tot het verleden moeten behoren.

Onder de motorkap vinden we straks vermoedelijk de Exynos 8 Octa 8890, die Samsung zelf heeft ontwikkeld. Vier kernen draaien op 2.3GHz, terwijl de vier kernen op 1.6GHz het toestel energiezuiniger moeten maken. Verder krijgen alle toestellen 4 GB werkgeheugen en kun je kiezen uit 32 of 64 GB opslagruimte.

De camera van de Galaxy S7 schiet foto’s in 12 megapixels. Dat is minder dan de 16 megapixels van de S6, maar Samsung gebruikt een lichtsterkere lens, dus dat zou alsnog betere foto’s op moeten leveren. Het toestel wordt vermoedelijk onthuld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, dus in februari weten we meer.

3 reacties

  1. Driewerf hoera! Het niet kunnen uitbreiden van het geheugen en het niet kunnen tegen stof en water was voor mij reden om niet te upgraden van de S5 naar de S6. Als je dat eenmaal gewend bent, is het toch makkelik.

    Dan wat de camera betreft: Van 16 megapixels naar 12 megapixels terug gaan vind ik niet bijster slim. Iemand die een beetje thuis is in de technologie weet dat megapixels echt niet alles zijn, maar het gros van het publiek kijkt alleen maar naar de cijfertjes en denkt “meer is beter”.

    • @Edge: Same here. Ik heb de S (I9000), S II (I9100), S III (I9300), S4 (I9505) en de S5 (G900F) in bezit. Maar ik heb de S6 dus overgeslagen. Geen uitbreidbaar geheugen en geen verwisselbare accu gaven de doorslag om niet tot aankoop over te gaan. Ik heb nu wel zin in de S7.

  2. Ze hadden met de s6 nooit iphone moeten na doen. Wat apple doet met hun iphones doen ze heel goed. Samsung galaxy’s hebben zo hun eigen charmes, waaronder uitbreidbaar geheugen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *