‘Samsung Galaxy S8 duurder dan Galaxy S7’

Samsung
Maar hoeveel duurder?

Als Samsung volgend jaar de Galaxy S8 op de markt lanceert zal de smartphone qua prijs meedoen met de top. Net als de Galaxy S7 dat nu al doet. Volgens analisten bij Goldman Sachs zal de Galaxy S8 misschien nog wel duurder worden dan dat je in gedachten had.

De analisten zeggen dat het nieuwe vlaggenschip van Samsung zo’n 15 á 20 procent duurder zal worden in vergelijking met de Galaxy S7. Het huidige toptoestel van de Zuid-Koreaanse smartphonemaker heeft een adviesprijs van 700 euro.

Omdat de Galaxy S8 over andere (lees: duurdere) materialen zal beschikken is Samsung genoodzaakt de prijs op te voeren om een winstmarge te halen die overeenkomt met de winst van de Galaxy S7. Daarnaast heeft het fiasco bij de Galaxy Note 7 Samsung ook een hoop geld gekost. Geld dat ze maar al te graag terug verdienen.

Of de analisten gelijk krijgen is afwachten. Een specifieke datum waarop de Galaxy S8 zal worden onthuld is niet bekend. (Via SamMobile)

Nog geen reacties

  1. Maakt niet uit, mensen blijven de nieuwste Galaxy toch wel kopen bij hun abbo. Twee jaar lang €45 per maand aftikken voor een telefoon is heel normaal toch? *hoest*

    • @madmarky: mensen blijven de nieuwste [s]Galaxy[s] telefoon toch wel kopen..
      Dat geldt voor elke telefoon ongeacht het merk.. Er zijn altijd mensen die het nieuwste van het nieuwste willen en daar bereid zijn flink voor te betalen. Leven en laten leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *