‘Samsung Galaxy S8+ gaat het beter doen’

Samsung
De duurdere variant van de Galaxy S8-reeks zal naar verluidt ook het vaakst over de toonbank vliegen.

De Samsung Galaxy S8 is er in twee smaakjes. Het reguliere model, die je voor 799 euro kunt kopen, en de duurdere Galaxy S8+, met een prijskaartje van 899 euro. Analisten van Yuanta Securities Korea verwachten dat het duurdere model het beter gaat doen qua verkopen.

De Galaxy S8+ zal volgens de analisten goed zijn voor 53,9% van de totale verkopen. Daarmee zou de duurdere variant het op een paar procent beter doen dan zijn goedkopere broer. De analisten denken dat de trend van een groter scherm hier een belangrijke rol in heeft. De Galaxy S8+ heeft een 6,2-inch scherm (529 ppi), terwijl de Galaxy S8 het moet doen met een scherm van 5,8- inch (570 ppi).

Het duurdere model is ook op andere fronten anders. Zo is onder andere alleen de Galaxy S8+ ook leverbaar met 128 GB aan opslag, terwijl je de Galaxy S8 alleen kunt krijgen met 64 GB aan opslag. Dit geheugen is overigens uit te breiden middels een microSD-kaartje.

In het verleden verkochten de duurdere modellen van de Galaxy S7 en Galaxy S6 ook beter, aldus de analisten. De Galaxy S8 en de Galaxy S8+ zijn nu te bestellen via een voorverkoop. Over vier dagen, op 28 april, zal de verkoop officieel van start gaan in de Benelux. (via The Korean Herald)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *