Samsung Galaxy S8 krijgt nieuwe standaard muziekspeler

Google Play Music wordt de nieuwe standaard muziekspeler
Daar moeten we eigenlijk Google voor bedanken.

Samsung heeft er nogal een handje van om bloatware op zijn telefoons te zetten. Daarmee bedoelen we software die vooraf geïnstalleerd wordt op een telefoon waar de gebruiker niet om heeft gevraagd.

Voorbeelden zijn Samsung Browser en S Memo. Beide halfbakken toepassingen die slechter zijn dan het origineel van Google.

Omdat de apps die Samsung maakt dus meestal niet zo goed zijn heeft het bedrijf aangekondigd dat Google Play Music de standaard muziekspeler op de Galaxy S8 zal zijn. Dit is dankzij een partnerschap tussen de Zuid-Koreaanse techgigant en Google.

Google heeft speciaal voor Samsung klanten gelukkig wel een aantal verbeteringen aan Google Play Music aangebracht. Zo kunnen Galaxy S8 gebruikers 100000 nummers uploaden op de servers van Google. Deze nummers kun je dan altijd streamen. Ter vergelijking: normale Play Music abonnees kunnen maar 50000 uploaden.

Ook krijgen de Galaxy S8 gebruikers een gratis Google Play Music trial, als ze nog niet eerder abonnee waren van deze service.

Daarnaast belooft Samsung ook inegratie tussen de muziekdienst en Bixby, het alternatief voor Siri.

Google Play was overigens ook al de standaard muziekspeler op de Samsung Galaxy S7, maar dit kwam doordat Samsung zelf koos voor een alternatief voor Samsung Music.

De samenwerking tussen Samsung en Google suggereert dat het partnerschap hechter wordt en dat Google inziet dat gebruikers van headliner Android apparaten belangrijk zijn. (Via TheNextWeb)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *