Samsung Galaxy S8 mist een belangrijk onderdeel

En je gelooft nooit wat!
En je gelooft nooit wat!

Samsung staat erom bekend vaker ontwerpen van Apple te stelen, maar de nieuwste buit is wel heel interessant.

We hebben allemaal gelezen dat de iPhone 7 geen audiojack meer zou bevatten. Er kwamen veel reacties op van mensen die nu niet meer tegelijk hun telefoon konden opladen en muziek luisteren. Maar nu blijkt ook Samsung voor zijn nieuwe Galaxy smartphone de audiojack achter wegen te laten.

De Samsung Galaxy S8 zal in plaats daarvan gebruik maken van een enkele USB-C poort, waarmee je zowel audio kan beluisteren als je telefoon op te laden. Volgens SamMobile zal de audiojack vervangen worden door andere componenten.

De keuze om de audiojack te verwijderen is een interessant zet, omdat het voor veel controversie zorgde toen Apple dat deed bij de iPhone 7.

Samsung gebruikte die keuze nog om de Galaxy Note 7 te promoten, door te zeggen dat deze nog wel een audiojack had. Helaas weten we allemaal wat er met deze telefoon is gebeurd.

Samsung is van plan om de Samsung Galaxy s8 te presenteren op het Mobile World Congress in Barcelona volgend jaar. Samsung zal zijn klanten tevreden moeten stellen met de bouw van de telefoon en de kwaliteit van de batterij nu het besloten heeft een belangrijk component te verwijderen

Nog geen reacties

  • @arnold_jansma: Eerst zien .. er zijn 1000 geruchten.
   Dit kan gewoon negatieve spam zijn. Pas als Samsung ZELF met dit soort nieuws komt dan weten we hoe laat het is.

   En NEE, ik ben er dan ook NIET blij mee. Idd na-apen en je wint er niks mee. Poort moet blijven zitten.

 1. Waarom niet gewoon beiden? Een audio jack poort ÉN een usb-c met audio ondersteuning? Voor ieder wat wils. Nooit slim om dingen weg te laten die nog erg gangbaar zijn. Mocht dit doorgaan dan is de s7 edge mijn laatste samsung.

 2. Goede oplossing, eigenlijk. Gewoon álles naar USB-C poorten. Laden, muziek luisteren, accessoires. Als ze alles gewoon een maatje is dat (supersnel) data kan transfereren lijkt mij dikke prima. Op de iPhone 7 mis ik de audiojack ook totaal niet. Als ik onderweg ben gebruik ik de oortjes, als ik aan het werk ben gebruik de speakers van mijn laptop of radio thuis. (en zelfs bij de nieuwe MBP kun je nog muziek afluisteren met een jack. Dikke prima dus).

  De standaard oortjes zijn verrassend goed en de andere setje kan je via een dongeltje prima afluisteren. Dus het is allemaal niet zo echt. Als Apple de lightning nu ook vervangt voor USB-C poorten is alles helemaal goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *