Samsung Galaxy S8 opschonen doe je zo

Galaxy S8
De eerste keer dat je de Galaxy S8 opstart is het toestel al rijp voor een virtuele schoonmaak.

Net als bijna elke smartphone beschikt ook de Galaxy S8 over de nodige bloatware. Dit zijn voorgeïnstalleerde applicaties die je niet op de traditionele manier kunt verwijderen. Ze nemen onnodige ruimte in en zeker voor perfectionisten is de aanwezigheid van onnodige programma’s een doorn in het oog.

Gelukkig zijn er oplossingen. Zo draait de Galaxy S8 op Android. Het open mobiele besturingssysteem geeft ontwikkelaars veel vrijheid om slimme apps te maken. In de Google Play Store kun je BK Package Disabler downloaden. Deze applicatie kost 1,39 euro en schoont je Samsung-apparaat op.

De app kan onnodige diensten uitschakelen. Let wel goed op wat je precies uitschakelt. Sommige diensten werken samen met andere apps waardoor deze onbruikbaar kunnen worden. BK Package Disabler verwijdert de apps niet van je telefoon. Helaas is dit niet in de meeste gevallen niet mogelijk. De voorgeïnstalleerde apps van Samsung zijn gebakken in de software.

2 reacties

    • @pomoek: dat de bloatware niet uit het apparaat verwijdert kan worden zonder root.

      Wat dit app doet is simpelweg uitschakelen waardoor het verborgen blijft. Dit kun je ook zelf doen. via instellingen –> Applicaties en kies dan de app die je wilt uitschakelen, voila optie uitschakelen komt te voorschijn. Bij sommige apps heb je ook de optie ‘updates verwijderen’, levert toch iets ruimte op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *