Samsung Galaxy S9 krijgt deze nieuwe monsterprocessor

Auteur: , 2 Reacties
Apple, hier komt Samsung

Samsung zet hoog in op gezichtsherkenning.

In een blogpost maakt elektronicagigant Samsung bekend wat er onder de motorkap gaat zitten van de aankomende Galaxy S9. Althans, het bedrijf vermeldt met trots dat de Exynos 9 Series 9810, de eerste processor uit de Exynos 9-reeks, klaar is voor gebruik. De processor zal daarentegen niet alleen veel krachtiger, sneller en efficiënter zijn, want het Zuid-Koreaanse bedrijf zet hoog in op de concurrentie met Apple.

Zo moet de Exynos 9810 ontzettend goed zijn in het in 3D scannen/herkennen van het gezicht van de gebruiker, uiteraard bedoeld voor toegepaste gezichtsherkenning. Bijzonder is overigens dat deze processor een aparte chip krijgt voor het opslaan van gevoelige informatie zoals de 3D map van het gezicht van de gebruiker, maar ook vingerafdrukken en irisscans. Eén en één is twee, dus ik concludeer hieruit dat de Galaxy S9 die drie biometrische beveiligingsmethodes krijgt?

De Exynos 9810 is een stevige octa-core; vier toegewijde high performance kernen (tot 2,9 GHz) en vier energiezuinige kernen voor minder inspannende toepassingen. Tot slot is de monsterprocessor van Samsung uitgerust met een nieuw mobiel modem dat een downloadsnelheid ondersteunt tot 1,2 Gb/s. Leuk en aardig, maar ons 4G-netwerk is maar goed voor ongeveer 300 Mb/s. Maar goed, go Samsung!

De Exynos 9810 is nu al in massaproductie en neem maar van mij aan dat de processor in elk geval in bepaalde regionen op aarde in de Galaxy S9 verwerkt zal worden. Over het aankomende vlaggenschip van Samsung gesproken, hier vind je een render van de bijna randloze S9. Ook lekte er recentelijk specs uit van de S9, al zat er in die voorspelling nog een Snapdragon 845 in. Mogelijk krijgen sommige markten die (iets mindere) processor.

Foto @Köf3/WikiMedia2 reacties

@yannickspinner : “Leuk en aardig, maar ons 4G-netwerk is maar goed voor ongeveer 300 MB/s. Maar goed, go Samsung!”

Dat is verkeerd, het is 300 Mb/s ( megabits per second ), dus goed voor 37.5 MB/s.
Samsung’s nieuwe modem zou dus goed zijn voor 1,2 Gb/s, dus goed voor 150 MB/s.

En ook een beetje kortzichtig, niet? De verschillende netwerktechnologieën worden geüpdate door de jaren, zelfs al is er een opvolger. 2G bv wordt ook nog steeds geüpdate.
Dus het is niet omdat nu de snelheid in Nederland maximum 150 MB/s is, dat het dat binnen 2 jaar ook nog zo is.
@simonmc: Thanks voor de correcties! Aangepast ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).