‘Samsung Galaxy S9 scherm volgt Apple en krijgt inkeping’

Galaxy S9
Maar dan toch net ietsje anders.

Eventjes geleden presenteerde Apple vol trots haar nieuwe iPhones. Waar de iPhone 8 en 8 Plus meer van hetzelfde zijn (maar dan met draadloos opladen), moet de iPhone X het échte paradepaardje worden van Apple. Qua design is de iPhone X flink afgeslankt ten opzichte van voorgaande modellen en is de homeknop verwijderd. Wel bevindt er zich aan de bovenkant een inkeping, waarover de reacties wisselend zijn.

“Dat kunnen wij beter!”, zullen ze bij Samsung gedacht hebben. Zowel de Galaxy S9 als de Plus-variant zijn al een tijdje in ontwikkeling. In een opgedoken patent (via Galaxyclub) van Samsung is te zien hoe het een toestel een inkeping aan de onderkant van het scherm heeft zitten. Deze ‘notch’ is bestemd voor de vingerafdrukscanner.

De Galaxy S8 en Galaxy Note 8 hebben deze vingerafdrukscanner op de achterkant zitten, vlak naast de cameralens. Deze positie is echter verre van ideaal. Aangezien het fabrikanten nog steeds niet lukt om een vingerafdrukscanner in het scherm zelf te verwerken, is de kans reëel dat de Galaxy S9 over een vergelijkbare inkeping beschikt als onderstaand patent.

Galaxy S9 inkeping

Aangezien fabrikanten wel vaker patenten aanvragen, is het verre van zeker dat deze inkeping daadwerkelijk in de Galaxy S9 zit, maar zeker niet uitgesloten. Wel weten we onderhand wat er zich zoal onder de motorkap bevindt van Samsung’s te verschijnen vlaggenschip.

Nog geen reacties

  1. Ik zou het mooier vinden als ze de scanner gewoon aan de voorzijde plaatsen, onder het glas, en dan het scherm hier omheen laten lopen. Dan ben je in ieder geval af van de problemen van de scanner onder het scherm, maar de knop zit wel gewoon aan de voorkant. Het wordt dan een soort van ‘designfeature’ typerend voor de huidige stand van techniek.

    • @towi1989: Nee zeker niet want dan heb je zo’n waardeloze inkeping waar je vooral in landscape mode niks mee kan.
      Doe iets goed of doe het gewoon niet.

      Mijn oplossing:

      Bovenaan alle sensoren en speaker in 1 lijn en geen merklogo ala S8
      Beneden de bezel smal houden en in die bezel een minder hoge scanner geplaatst en ook tevens 2x kleine speakers.

      menu en overige knoppen verwerken in het scherm zoals bij de S8.

  2. Heb de S8 weg gedaan en de Note 4 weer van stal gehaald. Gevoelsmatig even snel en nog steeds de nieuwste beveiligings updates + de vinger scanner op de voorzijde en ik was toch wel een beetje onwennig van het pennetje.

  3. “Deze positie is echter verre van ideaal.”

    Niet volledig mee oneens maar het is een groot deel gewenning. Bovendien heb ik mijn S8 nu op gezichtsherkenning staan; die werkt zo snel dat je je vingersensor bijna niet meer nodig hebt.

  4. Apple kopieert Samsung in bijna alles en nu OPEENS volgt Samsung Apple??

    Worden jullie gesponsord door Apple of is de schrijiven een lid van de Apple sekte.

    Samsung maakt die blunder niet. Die gebruiken een balkje aan de bovenzijde. Estetisch veel beter, veel gemakkelijker bij het programmeren en veel minder storen als je video kijkt.

    Nee apparata Samsung volgt Apple niet. Al meer dan 9 jaar niet meer. Apple volgt Samsung in alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *