Samsung Galaxy S9 updatebeleid nog steeds ouderwets

Auteur: , Geen reacties
Samsung Galaxy S9 pre-orders

Nog niet alles van Project Treble is geïmplementeerd.

De Samsung Galaxy S9 is inmiddels al een tijdje te verkrijgen in verschillende winkels. Het nieuwe speeltje van de Koreaanse fabrikant wordt alom geprezen, maar is in vergelijking met zijn voorganger niet heel revolutionair. Zo ook niet in het updatebeleid, waar Samsung nog steeds geen gebruikmaakt van de optie om updates op de achtergrond te installeren.

Op dit moment moet je bij het installeren van een update nog steeds wachten totdat de installatie afgerond is. Google heeft echter sinds Android Nougat (release in 2016!) de mogelijkheid toegevoegd om tijdens dit proces nog gewoon gebruik te kunnen maken van je smartphone.

Helaas lijkt bij Samsung de nood om deze feature toe te voegen nog steeds niet aanwezig. Na de Galaxy S8 beschikt ook de Galaxy S9 als de Galaxy S9 Plus nog steeds niet over de functie. Wel is er Project Treble aanwezig, waardoor Android-updates wel een stuk sneller binnen moeten komen.

Een interessante bijkomstigheid van Treble is dat een schone versie van Android installeren op Samsung-toestellen een stuk makkelijker is geworden. Bij XDA is het namelijk gelukt om Android 8.0 Oreo te installeren op de S9, mits je beschikt over de Europese Exynos-variant.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).