Samsung Galaxy Tab 3 met 7 inch-scherm uitgebracht

Samsung Galaxy Tab 3 met 7 inch-scherm
Samsung heeft vandaag een Galaxy Tab uitgebracht als opvolger van de Galaxy Tab 2-serie. En ja, je kunt er mee bellen.

De Galaxy Tab 3 heeft een 7-inch scherm en krijgt daarom de toevoeging ‘7.0’ achter zijn naam. De resolutie van het LCD-scherm bedraagt 1.024×600 pixels, hij draait op een 1.2GHz dualcore processor en beschikt over 1GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen is variabel: 16GB of 8GB.

Meer ppi dan iPad Mini

En om meteen maar een vergelijk met de iPad Mini te maken: die heeft 163 pixels per inch, de Samsung Galaxy Tab 3 gaat daar met zijn 169 pixels per inch iets overheen. Beiden moeten de Nexus 7 van Asus & Google echter voor zich laten gaan op het gebied van specs.

Android 4.1 Jellybean is van de partij als besturingssysteem en de accu heeft een capaciteit van 4000 mAh. Hij beschikt verder over een 3 megapixel camera (achter), een 1.3 megapixel camera (voorkant), een microUSB-poort, wifi en Bluetooth 3.0.

De 9,9 millimeter dikke en 302 gram wegende Galaxy Tab 3 (7.0) komt in 8GB of 16GB Wifi-only en ligt vanaf mei in de winkels. In juni wordt daar een 3G-variant met GSM-functie aan toegevoegd, om met een halve laptop aan je oor te kunnen bellen. Vergelijkbaar met de Asus Padfone.

Prijzen zijn nog niet bekend, foto’s WEL.
[lg_folder folder=”Samsung/Galaxy_Tab_7_inch/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *