Samsung Galaxy Tab A: een iPad Air uit Korea

Auteur: , 1 Reactie
Samsung Galaxy Tab A

Voor het eerst heeft Samsung een tablet met een 4:3 beeldverhouding uitgebracht.

Gisteren dook hij al op in de Russische media (waar de laatste tijd opvallend vaak Samsung-producten vóór hun officiële onthulling naar buiten komen), vandaag hebben de Koreanen hem ook in Nederland voorgesteld. Het is de eerste keer dat Samsung een tablet in het iPad Air-formaat uitbrengt, namelijk met een 9,7 inch scherm met een 4:3 beeldverhouding.

De 7,5 mm dunne tablet heeft een bescheiden resolutie van 768 bij 1024 pixels, aangestuurd door een 1,2GHz quadcore-processor met 1,5GB werkgeheugen. De Galaxy Tab A heeft twee camera’s gekregen, een 5 megapixel camera aan de achterkant en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. De accucapaciteit bedraagt 6000 mAh, dus die houdt het wel een aardig tijdje vol. Hij weegt 470 gram en is aan de achterkant voorzien van een zachte finish, wat voor een fijne grip moet zorgen.

Samsung levert de Galaxy Tab A vanaf begin mei in Nederland. De basisversie met 16 GB kost €299, de LTE-versie komt voor €369 in de schappen te liggen. De Galaxy Tab A met S-Pen is verkrijgbaar vanaf €349.

Samsung Galaxy Tab A1 reactie

Waarom 4:3 verhouding?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).