Samsung Galaxy Tab S: flinterdunne tablets met AMOLED-scherm


Samsung heeft vannacht twee nieuwe tablets gepresenteerd, uitgerust met de helderste tabletschermen ooit.

GALAXY Tab S: 8,4- en 10,5-inch

Samsung brengt de nieuwe tablet uit in twee formaten. Beiden zijn uitgerust met een Super AMOLED-scherm, een techniek die Samsung al langer toepast op de Galaxy S-telefoonlijn, maar nu voor het eerst naar de tabletserie wordt gebracht. Het voordeel ten opzichte van reguliere LCD-displays is dat Samsungs AMOLED-schermen een bredere range aan kleuren toont en pixels individueel worden aangestuurd. Zwarte pixels staan dus altijd ‘uit’, waardoor het contrast veel hoger is.

2560 bij 1600 pixels

Zowel de 8,4-inch als de 10,5-incha GALAXY Tab S hebben een schermresolutie van 2560 bij 1600 pixels. Onder de kap draait een Exynos 5 Octa-processor met vier kernen die zijn werk doet op een kloksnelheid van 1,9 GHz. Deze heeft 3GB aan werkgeheugen tot zijn beschikking. De tablets zijn allebei 6,6 mm dik en wegen respectievelijk 294 en 465 gram. Aan de achterkant plaatste Samsung een 8 megapixel camera en aan de voorkant een 2,1 megapixel selfiecam. De specs zijn op beiden tablets vrijwel gelijk, behalve dat de 8,4 -inch versie louter WiFi heeft. Zijn grotere broertje kan daarnaast ook met 4G/LTE worden uitgerust.

De achterkant van de tablet is gemaakt van kunststof. Dit heeft dezelfde textuur als de Samsung Galaxy S5, een soort rubberachtige laag met putjes. Bij de S5 houdt dat goed vast en zie je er haast nooit vingerafdrukken op. We gaan er vanuit dat dit bij de GALAXY Tab S niet veel anders is. Ook de vingerafdrukscanner uit de S5 heeft zijn weg gevonden naar de tablets. Beiden versies zijn verkrijgbaar in de kleuren wit (Dazzling) en grijs (Titanium).

De GALAXY Tab S-tablets draaien op Android 4.4.2. Daar overheen heeft Samsung haar eigen TouchWiz-interface gelegd. Die doet sterk denken aan de software op de S5, met toepassingen als Magazine UX en Multi Window. Nieuw is echter de app Kick, waarin voetbalnieuws- en uitslagen worden getoond.

Samsung Galaxy Tab S prijs

De prijs van de 8,4-inch Samsung Galaxy Tab S begint in Nederland bij 399 euro. De grotere versie met een 10,5-inch scherm gaat weg vanaf 499 euro.

[gv data=”qwpfT9jtsMk”][/gv]
[lg_folder folder=”Samsung/Galaxy_Tab_S_8.4/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]
[lg_folder folder=”Samsung/Galaxy_Tab_S_10.5/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *