Samsung Galaxy Tab S5e tablet gelanceerd

samsung-galaxy-tab-s5e
Samsung bevestigt in persbericht komst van deze tablet in april.

Samsung heeft zojuist in een persbericht bekend gemaakt dat de nieuwe Samsung Galaxy Tab S5e tablet vanaf april in Nederland te koop is. De tablet beschikt over een Super AMOLED-display met een schermratio van 16:10 en heeft geen zichtbare knoppen. Het 10,5 inch Edge to Edge-display met afgeslankte randen geeft de tablet een screen-to-bodyratio van 81,8% en zorgt volgens Samsung (wij van WC-eend…) voor een ‘rijke en meeslepende entertainmentervaring’.

Het uiterlijk van de Tablet oogt slank en dat klopt, want de metalen body is 5,5 millimeter dun en de tablet weegt 400 gram. De tablet maakt de tablet makkelijk te dragen. Met keuze uit diverse designs zoals zilver, zwart en goud kun je de tablet kiezen die bij jouw stijl past. Je kunt er rustig een dag mee weg, want de batterij gaat tot 14 uur mee.

Ook qua gebruiksgemak heeft Samsung een slag gemaakt, want deze tablet is voorzien van spraak-assistent Bixby 2.0. Hierdoor kun je met de tablet ook andere slimme Samsung-apparaten met een gesproken commando aanzetten. De tablet is verder voorzien van een AKG geluidsssysteem met vier speakers en Dolby Atmos 3D-geluidservaring. Daarnaast is er een apart toetsenbord ontwikkeld. Als je dit erbij koopt kun je de tablet ook als laptop gebruiken.

Het is opvallend hoe snel de tablet na haar voorganger uitkomt. We zijn dan ook benieuwd hoe de verkoop van deze tablet zal verlopen. We weten wel zeker dat deze variant een stuk goedkoper is dan zijn voorganger.

Dit is een overzicht van alle specificaties:

Scherm

10.5” WQXGA Super AMOLED

Processor

64bit Octa-core processor (2×2.0 GHz & 6×1.7 GHz)

Geheugencapaciteit

4GB RAM werkgeheugen met 64GB opslagcapaciteit of 6GB werkgeheugen met 128GB opslagcapaciteit, de opslagcapaciteit kun je door middel van een microSD-kaart uitbreiden tot 512GB

CAMERA
Achterzijde: 13MP
Voorzijde: 8MP

CONNECTIVITEIT
USB3.1 (Type C), POGO
Type-C headset connector Provided

SENSOREN
Accelerometer, vingerafdruksensor, Gyrosensor, GPS-sensor, Hall-sensor en RGB-Sensor

DRAADLOZE CONNECTIVITEIT
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac 2.4G+5GHz, VHT80 MU-MIMO, Wi-Fi Direct en Bluetooth v5.0
GPS, Glonass, Beidou, Galileo

Afmetingen en gewicht
245.0 x 160.0 x 5.5mm
400g

BATTERIJ

7,040mAh, Fast Charging

Android
Android 9.0

VIDEO
Recording: UHD 4K (3840×2160) @ 30fps
Playback: UHD 4K (3840×2160) @ 60fps

AUDIO
4 speakers sound by AKG en Dolby Atmos®

Je kunt de tablet nog verder uitbreiden met een apart te kopen beschermhoes, beschermhoes met keyboard, POGO laadstation, dunne beschermhoes.

De tablet is vanaf april te koop voor een vanafprijs van € 399,-.

Uiteraard kun je het persbericht met meer foto’s nalezen.

Update (28-02-2019): Samsung heeft laten weten de prijs te hebben veranderd naar €399 euro. Het artikel is daarop aangepast.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *