Samsung Galaxy View: een tablet van 18,4 inch

Samsung Galaxy View: een tablet van 18,4 inch
Ga aan de kant, iPad Pro. Hier is de ware Goliath onder de tablets.

Samsung heeft vanmiddag de Galaxy View onthuld. Een 18,4-inch monitor, verpakt als een tablet. De naam Galaxy View zegt het al: dit apparaat is uitermate geschikt om content op te consumeren. Je duikt er niet effe mee op de bank om een potje te swipen. Hij komt met een standaard inclusief handvat, wat de draagbaarheid van het 2,65 kilogram wegende apparaat ten goede komt.

1920 bij 1080 pixels

De Galaxy View heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Niet bijster veel, als je het afzet tegen het schermformaat. De tablet draait op een Exynos 7850-chip, ondersteund door 2 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte. Uitbreidbaar met een micro SD-kaart. De Galaxy View komt standaard met Android 5.1, aangevuld met Samsungs eigen TouchWiz-software.

Samsung Galaxy View

Met de 5700 mAh accu kun je gemiddeld 8 uur video’s afspelen. 802.11ac WiFi en Bluetooth 4.1 zorgen voor de draadloze communicatie, optioneel uit te breiden met 3G/4G voor snel mobiel internet. In de voorkant is tot slot een kleine 2.1 megapixel camera weggewerkt.

Samsung heeft nog geen details gegeven over de prijs. Eerdere geruchten spraken over een vanafprijs van 599 dollar.

Samsung Galaxy View

Nog geen reacties

  1. Het lijkt mij een vrij nutteloos ding. Voor films kijken is hij vast geschikt, maar voor het normale tablet gebruik lijkt hij mij een stuk minder geschikt. Ik kan mij moeilijk voorstellen dat internetten fijn is met zo’n groot log ding op je schoot.

    En voor echt mobiel gebruik is hij al snel weer te groot. En voor thuis gebruik lijkt het mij wat overbodig aangezien dat bijna iedereen tegenwoordig wel een tv met Netflix of een smarttv heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *