Samsung Galaxy Z Flip’s grootste vijand is het weer?!

Het flexibele scherm van de Samsung Galaxy Z Flip zou niet zo flexibel zijn als het om het weer gaat.

We weten na de test van JerryRigEverything dat het scherm behoorlijk fragiel en ‘zacht’ is. Dat kan een gebruiker op ten duur behoorlijk wat reparatiekosten bezorgen. Toch zijn zand, stof, steentjes en metalen staafjes met een diamanten kop niet de grootste vijand van de reeds onthulde Samsung Galaxy Z Flip. Vooral het weer zou de achilleshiel van de gloednieuwe vouwbare smartphone zijn.

Samsung had hun handen vol aan het debacle wat de Galaxy Fold was maar het lijkt erop dat de Galaxy Z Flip hetzelfde gaat veroorzaken. Hoewel er lang niet zoveel berichten over een gebroken Galaxy Z Flip zijn, is het ook bij dit staaltje revolutionaire technologie raak. Ook de (een stuk minder solide) tegenhanger, de Moto Razr, vertoont vergelijkbare problemen.

Een hoopvolle gebruiker van de Samsung Galaxy Z Flip laat op Twitter zien wat er met zijn peperdure stukje technologie gebeurde. Na het openen van het pakketje verwijderde hij de beschermfolie (waarvan Samsung heeft geleerd dat er specifiek en nadrukkelijk op te zetten). Maar bij het voor het eerst dichtklappen ging het mis. Hij hoorde een kraak en bij het openvouwen zal de gebruiker ongetwijfeld licht in zijn hoofd zijn geworden.

https://twitter.com/mondoir/status/1228355380528451584

Hij speculeert dat het veroorzaakt is door het koude weer. In theorie zou dat inderdaad kunnen; het koud worden van materiaal zorgt er doorgaans voor dat het krimpt. Bij het dichtvouwen van het toestel zou het kunnen zijn dat het nu iets kleinere scherm als het ware uit elkaar getrokken wordt. In het gelinkte Motorola Razr-artikel speculeert de eigenaar van die vouwbare smartphone hetzelfde.

Op het moment hebben we het over een aantal geïsoleerde incidenten met twee verschillende toestellen. Het is met andere woorden nog niet gezegd dat de twee dezelfde zwakte hebben. Maar als dit een voorbode voor de toekomst van deze eerste opvouwbare smartphones gaat is, dan hebben veel mensen en vooral de leverende merken een groot probleem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *