Samsung Gear Solo gespot, heeft geen telefoon meer nodig

Zomaar een vrouw met een Gear 2
De huidige smartwatches van Samsung leunen stevig op een bluetooth-verbinding met je telefoon, maar er komt een versie waar je een simkaart in kunt steken. Vaarwel grote lompe telefoon in je broekzak?

Op de Indiase import/export-database Zauba is een listing verschenen voor de Samsung Gear 2 Solo. Dit lijkt de eerdere geruchten over standalone-versie van de Gear 2 te onderschrijven. De Gear 2 Solo krijgt naar verluidt namelijk een simkaartslot, waardoor je het slimme horloge kunt gebruiken om te bellen, zonder tussenkomst van een smartphone.

Daarnaast kan er ook data voor navigatie-toepassingen op de Gear 2 Solo binnenlopen. Of het horloge ook een volledige mobiele internetverbinding tot stand kan brengen is nog niet duidelijk, maar daarmee zou het in potentie een vervanger voor je telefoon kunnen zijn. Of in ieder geval op de momenten dat je geen zin hebt een telefoon bij je te dragen.

De Solo-versie van de Gear 2, die eveneens op Samsungs besturingssysteem Tizen zal draaien, komt eerst in Zuid-Korea uit. Of de polsgadget ook naar Nederland komt is nog niet bekend. (via BGR)

[lg_folder folder=”Samsung/Gear_2/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *