Samsung Gear VR: virtual reality-bril met een vleugje Oculus

Samsung Gear VR
Samsung gaat Oculus achterna en komt met een virtual reality-bril. Op de IFA in Berlijn presenteerde de Koreanen hun eerste vr-headset, luisterend naar de naam Gear VR.

De Gear VR is eigenlijk geen volwaardige vr-bril, want als je hem uit de doos haalt is-ie schermloos. Je moet er namelijk eerst een Galaxy Note 4 in schuiven. Het 5,7-inch AMOLED-scherm met 1440 bij 2560 pixels is vervolgens je gezichtsveld. Hiermee is de resolutie hoger dan de laatste dev kit van de Oculus Rift.

Je bedient de Gear VR, die overigens in samenwerking met het door Facebook overgenomen Oculus is gemaakt, via het touchpad aan de zijkant. Samsung zegt dat ze zachte, flexibele en lichtgewicht materialen hebben gebruikt om de Gear VR zo aangenaam mogelijk te maken. Hij is draadloos, waardoor je volledig kunt opgaan in de virtuele wereld zonder vast te zitten aan een computer.

Samsung zegt dat gebruikers dankzij ‘een uitgebreid contentaanbod kunt genieten van films, games, 360 graden video’s en educatieve content’. Om welke content het gaat is nog niet bekend.

De Samsung Gear VR is vanaf het vierde kwartaal beschikbaar in de kleur Frost White, voor de prijs van €199. In combinatie met de Samsung Game Pad bedraagt de verkoopadviesprijs €249.

[lg_folder folder=”Samsung/Gear_VR/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *