Samsung gooit flexibel scherm om na Galaxy Fold?

Weer iets anders
De aanpak zou gaan veranderen om een ander concept te realiseren.

We wisten al dat Samsung hard aan het werk is om meer opvouwbare smartphones naar de smartphone-fanaat te brengen, maar met de flinke vertraging van de Galaxy Fold (vanwege het zeer breekbare scherm) wacht de Zuid-Koreaanse elektronicagigant ongetwijfeld nog even met het uitbrengen van meer informatie. Desalniettemin lekte er info over de volgende opvouwbare Samsung smartphone, die we mogelijk dit jaar nog te zien krijgen.

Na het Fold-fiasco kregen we al relatief snel te horen dat er nóg grotere Galaxy Fold-modellen aan zaten te komen, die een ander vouwsysteem zouden hanteren. Het concept van de twee toestellen was daarentegen geluid als de originele Galaxy Fold; een tablet-smartphone-hybride die uitgeklapt ideaal zou zijn voor video-content en multitasking.

ETNews meldt dat een ander concept een volledig andere richting in zal gaan (via: AndroidAuthority). In plaats van een verticaal vouwmechanisme krijgt dit model een clamshell-design, wat wil zeggen dat de vouw horizontaal door het midden van de smartphone gaat.

Aan de buitenkant zou zich een 1-inch scherm bevinden, wat meer zal dienen als een always on tool, niet als een tweede display met touch-mogelijkheden. Uitgeklapt zou dit gelekte model zo’n 6,7-inch bedragen, 0,6-inch minder dan de gewone Galaxy Fold.

Daarmee duwt Samsung de opvouwbare smartphone in een meer gebruiksvriendelijke richting; in plaats van een dikke, dubbel belegde boterham in je zak die uit klapt tot flatscreen TV, is het een compacte smartphone die door het midden vouwt. Aah, net als vroegah.

Samsung wil dus meer vingers in de flexibel scherm-pap. Naast een line-up van tablet-achtige toestellen laat het zich ook inspireren door de insteek van Xiaomi, die er een iets broekzak-vriendelijker design op nahoudt. Ook RAZR komt met een nostalgisch concept in een nieuw jasje. We moeten daarentegen vast nog even wachten op Samsung, want de problemen met de Galaxy Fold zijn vooralsnog niet opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *