Samsung haalt downloadsnelheid van 940MB/s met 5G

Auteur: , 2 Reacties
 'Kunnen jullie even naar dat scherm wijzen en lachen? Joe, thanks' ~fotograaf

De opvolger van 4G wordt snel. Extréém snel.

Terwijl 4G in Nederland zijn landelijke dekking heeft bereikt bij de grootste providers, is de ontwikkeling van de opvolger van 4G natuurlijk al in volle gang. Eén van de aanjagers van het aanstaande 5G is Samsung Electronics. Zij hebben de know-how en apparatuur al in huis, en klokten vorig jaar al een snelheid van 1,056 Gbps. Deze week zijn ze daar ruimschoots overheen gegaan, met maar liefst 7.5 Gbps, oftewel 940 MB per seconde.

Dat is een snelheid die onder nagenoeg ideale omstandigheden werd bereikt, dus we hoeven niet te verwachten dat consumentenelektronica die mobiele internetsnelheid snel zal benaderen. Sterker nog, de standaarden voor 5G zijn nog niet eens vastgesteld. Samsung gebruikte de 28GHz-band en hun eigen Hybrid Adaptive Array Technology, om de eerder genoemde snelheid te halen, maar of die ook in de adoptie van 5G zal worden gebruikt is nog helemaal niet zeker.

Desalniettemin, een downloadsnelheid van downloadsnelheid van 7.5 Gbps (940MB/s) in een testopstelling blijft een prestatie van formaat. In onderstaande video zie je hoe ze dit bereikten, en wat de snelheid van 5G in een rijdende auto is.2 reacties

YES! Ik kan niet wachten! Dan gaat mijn databundel en verbruik nóg sneller!
Ok. Wanneer heb ik er wat aan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).