Samsung heeft geen zin meer in je Galaxy S8

Samsung heeft geen zin meer in je Galaxy S8

Gebruik jij nog een Samsung Galaxy S8 in het dagelijks leven? Tijd voor een upgrade, aldus de Zuid-Koreaanse techgigant.

Nee, dat zijn niet de letterlijke woorden van Samsung. Maar de boodschap komt op hetzelfde neer. Welke boodschap? Nou, het feit dat Samsung stopt met de ondersteuning van de Galaxy S8 en S8+. De smartphones krijgen niet langer belangrijke beveiliging updates aangeboden. En dat betekent dat de toestellen kwetsbaar zullen worden in de nabije toekomst.

Wanneer een smartphone geen ondersteuning meer krijgt betekent dat één ding. Tijd voor een upgrade. Je wilt niet je bankzaken of andere persoonlijke dingen regelen op een smartphone zonder updates. De toestellen verschenen nog niet zo gek lang geleden. In 2017, vier jaar geleden dus, kwamen de Samsung Galaxy S8 en S8+ op de markt. Vier jaar ondersteuning is niet heel gek. Een merk als Google verstrekt niet eens zolang updates op de Pixel smartphones.

Upgraden naar een Galaxy S9 zal ik je niet aanraden. De kans is groot dat de ondersteuning voor dit toestel ook volgend jaar of het jaar daarop stopt. Even doorsparen voor een S10 of misschien wel een S20 dus. Of je gaat shoppen bij een concurrent. Het aanbod van smartphones is immers heel groot anno 2021. (via Droid-life)

2 reacties

  1. Zijn er nog werkende S8 telefoons in roulatie dan? Ik ken niemand die ooit zo’n ding had, die níet minstens een keer het scherm moest laten repareren. En als je dat voor een tweede of derde keer moet doe, is het vaak aantrekkelijker om een nieuwe telefoon te kopen of bij je abonnementverlenging te nemen.

    • @RRRobert: ik heb de mijne eind 2018 aangeschaft, een knap toestel maat zoals je schrijft een erg kwetsbaar scherm. Door het mooie ranke design wou ik niet zo’n lomp hoesje, dat heb ik geweten… Begin dit jaar geupgrade naar een S20 met quadlock case, ik wil deze nu toch eigenlijk wel vier a vijf jaar houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *