Samsung hengelt exclusieve Galaxy S9 chipsetdeal binnen

Auteur: , Geen reacties
Samsung camera

Razendsnelle prestaties van Samsung's toekomstige topper lijken nu al verzekerd.

De exclusieve deal tussen Samsung en Qualcomm vorig jaar was opvallend, aangezien dit de concurrentie beperkte in haar mogelijkheden. Zo konden HTC en LG haar U Ultra en G6 niet uitrusten met een Snapdragon 835-chipset, omdat er simpelweg geen chipsets beschikbaar waren tot na de Galaxy S8-release, waar beiden niet op wilden wachten.

Volgend jaar lijkt zich echter eenzelfde scenario af te gaan spelen, want SamMobile meldt dat Samsung voor 2018 al een contract heeft getekend waarin staat dat het recht heeft op de eerste lading van Snapdragon 845 chipsets. De opvolger van de nog te verschijnen Snapdragon 836 moet nog sneller en zuiniger zijn dan haar voorgangers.

Ondanks de Snapdragon-deal is de verwachting dat de Galaxy S9 in Europa uitkomt met een Exynos 8900, Samsung’s eigen nieuwe CPU. Vanwege enkele exclusieve LTE patenten van Qualcomm in Amerika is Samsung zowat verplicht om met Qualcomm te werken in dit land, maar heeft het vrij spel in bijvoorbeeld Europa met de Exynos-chipsets.

Toch lijken we ons als Europeanen geen zorgen te maken om benadeeld te worden. De Samsung chips bleken in het verleden namelijk gelijkwaardig en in enkele gevallen zelfs beter dan de Snapdragon-equivalent. Onderstaande video zet de verschillen tussen de chipsets op een rijtje.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).