Samsung horloge komt volgende week: Galaxy Gear

Samsung watch
Er gingen al geruchten dat er in september een Galaxy Gear smartwatch zou worden onthuld, maar nu heeft een Samsung executive dit ook bevestigd.

Samsung Executive Vice President of Mobile, Lee Young-hee, vertelde tegenover The Korea Times dat de Galaxy Gear inderdaad zal worden onthuld in Berlijn, tijdens de IFA persdag op 4 september. De nieuwe SmartWatch zal worden aangedreven door Android en maakt dus geen gebruik van Samsung’s eigen prille technologie voor flexibele schermen.

De Gear (codenaam SM-V700) zal vooral de smartphones van Samsung ondersteunen, het apparaat zal dus niet zelf kunnen bellen oid. Samsung hoopt met deze smartwatch vooral Apple voor te zijn, die druk bezig is met de iWatch. Tevens zal Sony in september waarschijnlijk nog een horloge lanceren, mogelijk eveneens op de IFA.

De markt voor smartwatches moet zich overigens nog bewijzen. Marktonderzoeker Canalys verwacht een half miljoen verscheepte horloges dit jaar, volgend jaar zouden dat er al vijf miljoen moeten zijn.

Nog geen reacties

 1. Voor te bellen zou ik het allesinds niet gebruiken, ziet er een beetje james bond achtig uit! Maar het maakt snel een bericht lezen enzo wel veel sociaal aanvaardbaarder! Als je op restaurant je gsm uithaalt krijg je al snel eens een blik van ‘serieus? op restaurant ook al?’ En dan bedoel ik vooral van de vriendin ;)!

  Als je het snel eens kan lezen op je horloge kan je dan nog beslissen als je je gsm uithaalt of niet!

 2. kan zo op de fotos de afmetingen niet echt goed zien, maar ziet er wel erg groot uit, de kast om de scherm heen is wel zwart gemaakt maar het is 1 grote blok staal dat niet flexibel is.
  en als je er niet mee kan bellen dan is het toch geen Phone watch ?(niet dat jullie dat beweren, maar ze zeiden jaar geleden dat het een watch Phone zal worden toch?)
  iets voor de hulk die kan toch niet praten

  dit ziet er veel beter uit, en er zijn al talloze watch Phone’s allang al uit
  http://www.youtube.com/watch?v=zhIexQ1DGis

 3. Ik blijf mijn horlogetelefoon geweldig vinden, alleen is die van mij helaas niet smart, maar wel zelfstandig. Dus gewoon een losse SIM erin.
  Hartstikke leuk om te hebben en een geweldige conversatiestarter!

  Als er eindelijk eens een zelfstandige smartwatch voor een redelijke prijs (dus rond de 200 euro) komt, ga ik hem zeker kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *