Samsung: Je staat straks nog beter op je eigen foto’s

Samsung taking pictures tech patent
Vraagt jij ook weleens aan een vreemde, bijvoorbeeld de ober in een restaurant of een voorbijganger, om een foto te maken omdat je er zelf ook graag op staat? En komt het dan ook voor dat je het onbeleefd vindt om er wat van te zeggen wanneer je eigenlijk niet helemaal tevreden bent met het resultaat?

Samsung heeft een patent aangevraagd voor een techniek die ervoor moet zorgen dat jij op de foto komt te staan zoals je dat in gedachte had.

Het idee is dat je eerst zelf de betreffende een foto maakt, maar dan sta je er uiteraard zelf nog niet op. Vervolgens kun je op die foto met een cirkeltje aangeven waar je graag zou willen dat jouw hoofd straks staat. Wanneer je een ander dan de uiteindelijke foto laat maken, zal de eerder geschoten foto als een transparante laag op het display verschijnen. De “fotograaf” in kwestie hoeft dan alleen nog maar te zorgen dat jouw hoofd in het aangegeven cirkeltje staat.

Het lijkt me eerlijk gezegd wat omslachtig, maar het is vooralsnog slechts een patentaanvraag. We zouden dergelijke functionaliteit op termijn terug kunnen zien in de camera’s en smartphones van Samsung.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *