‘Samsung kiest voor metalen unibody-behuizing Galaxy S7’

Auteur: , 25 Reacties
Samsung Galaxy S6

Samsung heeft sinds de Galaxy S6 afscheid genomen van een plastic behuizing voor zijn topmodellen. Volgens een Zuid-Koreaanse website kunnen we zelfs een metalen unibody verwachten voor de Galaxy S7.

De website baseert zijn vermoedens op bronnen die nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Zo zou de Zuid-Koreaanse techgigant kiezen voor één vaste behuizing die moet bestaan uit magnesium. Door gebruik te maken van stevigere materialen moet de telefoon lekkerder in de hand liggen en degelijk aanvoelen. Het is uniek voor Samsung om met een telefoon te komen die volledig bestaat uit een unibody. Zo is de Galaxy S6 gedeeltelijk voorzien van deze behuizing maar bestaat de achterkant van het toestel uit glas.

Samsung heeft ook geleerd van de kritiek van het ontbreken van ondersteuning voor microSD-kaartjes. Bij de Galaxy S7 is de verwachting dat het uitbreiden van het geheugen met een kaartje gewoon weer ondersteund wordt.25 reacties

Wat maakt de galaxy zo speciaal? Ik heb een s3 gehad voor een half jaar voordat ik het weer ging verkopen. Kon het niet uitstaan. Wat maakt deze telefoons zo speciaal?
@dragonforce: Dat alle Android lovers het zo leuk vinden.
Nee, de “Galaxy” Range is zo populair omdat ze in elk segment (heel goedkoop tot duur) een toestel hebben dat “Galaxy” heet. Iedereen kan dus een “Galaxy” kopen en zeggen, ik heb ook een “Galaxy”
@dragonforce: Neigt naar frustratie. De s6 is een hele vooruitgang kwa aanwezige rommel op het apparaat tov de s3.
@frietjemet: Onzin ! De S3 was een prima smartphone voor zijn tijd en hier en daar zelfs de iphone ver vooruit op bepaalde punten. Natuurlijk waren de 4 en de 5 en 6 wederom beter maar de S3 was prima en niks mis mee.

Noem mij dan eens de nadelen van de S3.
De eerste 5 modellen begreep ik nooit zo, de 6e is een prachtig ding dus laat de 7 maar komen. Goed te zien dat Samsung het nu eindelijk begint te begrijpen, jammer alleen dat de verkopen zo tegenvallen.
@Donstil: Samsung begreep het al jaren hoor. Sterker nog als je het pas vanaf de 6 interessant vond dan snap je vrij weinig van Smartphones.
De S5 was wat dat betreft de beste allrounder tot nu toe met alles maar dan ook alles aan boord !
Nu gaan we weer 6 maanden lang berichten krijgen over gegis over de S7 … Pas medio Februari wordt het een beetje duidelijk wat het gaat worden, tot die tijd is al het nieuws niets meer dan geroddel.

Je ziet het in 3 dagen tijd van een vouwbare S7 naar een unibody metal frame S7..
Kijk ze leren het wel bij Samsung, ze kijken goed af bij Apple.
@bofkont: Er werken meer dan 40.000 mensen bij de Research and Development Center van Samsung. En dan durf jij nog te beweren dat ze goed afkijken bij Apple. Denk niet dat ze daar in Seoel heel erg wakker van liggen wat ze bij Apple doen. ;-)
@giallonero: Yup dat bewijst de metalen body wel, ze willen graag allemaal het succes van Apple evenaren.
@giallonero: Toch bizar dat Samsung 40.000 man nodig heeft om 1 man (johnny hive) te kopiëren. Maar goed ik neem aan dat 40.000 man niet allemaal bij Samsung Mobile werken maar bij Samsung in het algemeen.
@bofkont: Keek Apple ook maar af bij Samsung, dan kon je tenminste in 2016 zelf bepalen welke Apps zichtbaar waren op je smartphone ipv al die verplichte nutteloze apps in een rommel mapje te douwen en die vervolgens te laten staan ……

Unibody, plastic, glas, het boeit me geen reet. Gaat mij erom wat ik ermee kan en als ik via bijv. Bluetooth nog niet eens een foto kan versturen naar een identiek apparaat dan ben ik er snel klaar mee.
@turbobrick: goed punt dat bleu tooth is bij Apple een drama, ik heb een iPhone 5, verder goed toestel nooit wat mee geweest, maar prijstechnisch gaat het nergens meer over, samsung S6 zelfde verhaal trouwens, ik neem binnenkort een honor 7.
@bofkont: De S6 was zeker prijzig maar zakken behoorlijk nu.
Vergeet niet dat het de beste smartphone tot nu toe is met de beste bewezen camera, beste scherm, draadloos opladen, NFC, alle wifi standaards, bluetooth versies, etc etc.
Enige letdown is geen SD card meer en dus duur extra geheugen bij aanschaf.

Honor 7 ? Ga dan voor een One+2 …. Veel beter
@turbobrick: one plus 2 zou ik graag willen heb me al ingeschreven voor een invité, maar kleine kans, dus dan maar de honor 7. Of heb jij nog goede tips om een one te bemachtigen .
@bofkont: Ik heb geen idee, sorry.
Ik vind dit een GROOT nadeel van die phones, die idiote Loterij als het ware om een telefoon te kopen.
Daar moeten ze echt wat aan doen, het slaat nergens op en kost ze gewoon klanten.

Je hebt vrij weinig aan iets wat goed is maar nauwelijks te bemachtigen is.
@turbobrick: nou idd, absurd dat invité systeem.
@bofkont: Ik snap het ook niet ..
Hebben ze er dan te weinig of is de productie capaciteit te klein ?
Ze blazen wel hoog van de toren tov de gevestigde orde maar ik zie het echt als een issue als je bij Gods gratie zoaiets kan kopen, laat staan als er eens wat mee is (garantie).

Maar het is voor het geld een prima keuze.

In jouw geval: Koop lekker een LG G4 ! Die zijn nauwelijks duurder als de Oneplus2 en bied enorm veel en heeft ook nog SD card slot.
Als morgen mijn S5 er mee stopt is dat wat ik zou kopen.

Als het weinig moet kosten maar toch alles moet doen dan zou ik kiezen voor de Motorola Moto G 2015 (laatste versie en met max geheugen), ben je voor minder dan 200 euro klaar.
@turbobrick: Denk dat one plus ook een beetje extra exclusief wil overkomen met dit soort invites.
LG G4, hmmm idd ook een prachtig toestel, maar mij wat te duur eerlijk gezegd.
Nee dan is de honor 7 opeens wel een heel erg goede aanbieding.
Maar heb nog tot december de tijd dan kan ik overstappen beslissen wat ik doe.
Hoop voor die tijd op een invite van one plus, dan koop ik die gegarandeerd.
@bofkont: De LG G4 kost nu 500 euro nieuw en dan heb je alles .. Denk dat als je goed zoekt je hem voor wel 475 nieuw kan vinden.
De one+ kost je dik 400 als je hem al kunt krijgen en je blijft met service en garantie zitten.
Voor die 5 tientjes kies je dan toch voor de G4 ?
@turbobrick: Hmmm tja goed argument. blijft dus over de honor 7 :)
@bofkont: Hey Samsung heeft een 75 euro cashback op alle S6 versies.
De goedkoopste S6 (32gb) komt dan op een 430 euro !!

Voor dat geld vind je niets beters …..
@turbobrick: Goede tip, Thx!
Heb nog even de tijd om alles rustig te bekijken.
Maar ik neem hem zeker even mee, de S6 vind ik een prachtig toestel.
@bofkont: Het is 1 van de beste toestellen op dit moment. En voor 430 euro ABSOLUUT het beste wat je op deze planeet kunt kopen voor dat geld.

Mind you dat je zo’n beetje hetzelfde kwijt bent voor een Oneplus eer jij hem thuis in ontvangst mag nemen. Met een beetje pech mag je de staat spekken met wat invoerrechten en dan kost ie je meer …

De S6 kan je overal NU kopen, heeft gewoon goede garantie (Beter als dat jaartje wat je van Apple krijgt), hele grote userbase, vele custom ROMS, etc etc.
@turbobrick: Apple is in Nederland verplicht 2 jaar garantie te geven toch?
Kunnen ze niet onderuit volgens mij.

Maar ik zal de S6 meenemen als mogelijke opvolger, kom er op terug :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).