Samsung komt met draadloos opladen zonder contact

Samsung draadloos opladen met WiPower
Momenteel is het al mogelijk om een Galaxy S4 draadloos op te laden, maar Samsung wil nog een stapje verder gaan. Het Koreaanse bedrijf zou werken aan opladen via magnetische resonantie. Een groot voordeel van die techniek is dat de telefoon geen fysiek contact hoeft te hebben met de oplaadplaat.

Tot op een afstand van 45 millimeter is het mogelijk om een accu op te laden, als gebruik wordt gemaakt van de WiPower-technologie. Die techniek is ontwikkeld door Qualcomm. Op dit moment ondersteunt Samsung de Qi- en PMA-techniek die gebruik maken van inductie, maar daarbij is het wel nodig dat er fysiek contact is tussen de oplader en het apparaat.

WiPower is compatible met A4WP (Alliance for Wireless Power) waar ook Intel, LG en HTC onderdeel van uitmaken. Samsung wilde deze techniek eigenlijk al implementeren in de Galaxy S4, maar zag daar op het laatste moment van af. Nu is de verwachting dat WiPower halverwege 2014 in Samsung telefoons gebruikt gaat worden. (via: etnews.com)

In onderstaande video is te zien hoe WiPower van Qualcomm in de praktijk werkt.

[gv data=”ucmEBn19PHk”][/gv]

9 reacties

  1. Zie hier niet echt het voordeel van buiten dat opladen duurder zal worden want ik kan mij moeilijk voorstellen dat als je en nieuwe gsm koopt je er gratis zon’n plaat bij krijgt?
    En ik laad mijn iphone op op mijn nachttafel , mijn vrouw ook dus moeten we al 2 platen hebben ! Soms laad ik hem beneden op dus moet ik daar ook een plaat hebben ?
    Nee , geef mij maar een kabeltje !

    • @gorre: of verplaatst die plaat 😉 Ik heb zo’n flauw vermoeden dat als Apple, op termijn, met deze technologie dat je zonder morren je huis vol gaat leggen met zulke platen.

      Deze techniek kan (en zal) ook ingebouwd worden in tafels en andere plaatsen waar je vaak je telefoon neerlegt. Dat zorgt er ook meteen voordat je telefoon overdag vaker ligt te laden en dus niet meer perse ’s avonds hoeft te worden opgeladen.

    • @gorre: je bent niks verplicht en ze stappen heus niet gelijk over zonder de traditionele/plug in te bouwen. Ik kan me namelijk weinig producten herinneren waarbij de fabrikant het aanschaffen van een accessoire (want dat is het in dit geval) verplichte voor een juiste werking.

  2. Kan zijn aangezien alles Apple is thuis dus heb ik misschien geen keus dan omdat dat de enige manier van laden zal zijn
    Inbouwen in tafels en kasten zou inderdaad makkelijker zijn hopend dat alle fabricanten hetzelfde systeem gebruiken zodat je niet de iphone op de ene kast moet leggen en de blackberry op de andere kast 😉
    Zit er wel niet op te wachten aangezien ik nu nooit problemen heb , hij ligt toch op de nachtkast te laden en overdag in de wagen , maar goed , we zien wel

  3. Met Apple ben je nu ook al genaaid. Op dat merk na gebruiken alle merken gewoon micro-USB. Geweldig hoe mensen op mijn werk bijna dagelijks vragen of iemand een Apple lader heeft, terwijl de Android mensen nooit problemen hebben.

      • @black.wizard: Klopt, het is zelfs al verplicht. Apple heeft zich er onderuit gewurmd door een aparte dongle mee te leveren. Dus een aparte stick die je in je iPhone moet prikken waarmee je dan een micro usb lader aan kan sluiten. Standaard kan het dus niet, maar met een dongle die je dus overal mee naar toe moet nemen, kan het wel. Lang leve de arrogantie van Apple

        *dit is getypt vanaf een Macbook Air

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *