Samsung komt met een eigen virtual reality bril

Samsung komt met een eigen virtual reality bril
Naast Oculus Rift is Samsung ook bezig met de ontwikkeling van een virtual reality bril, deze heeft alleen meer gemeen met de Cardboard van Google.

Zo maakt ook deze bril, met de naam Gear VR, gebruik van een telefoon om de beelden af te spelen. De telefoon klik je aan de voorzijde in de bril waardoor je met een app twee afzonderlijke beelden creëert. Het speciale aan deze Samsung Gear VR is dan weer dat je ook de mogelijkheid krijgt om het camerabeeld van je telefoon te tonen. Zo zou je bij wijze van spreken door je achtertuin kunnen lopen zonder ergens tegen aan te lopen.

De Gear VR maakt gebruikt van de sensoren aan boord van de telefoon. Hiermee kan het de bewegingen van je hoofd volgen. Door gebruik te maken van de bestaande sensoren in je telefoon kan Samsung de kosten van de productie een stuk lager houden dan die van bijvoorbeeld de Oculus Rift. Samsung werkt wel samen met Oculus om de software te ontwikkelen die de beelden op je telefoon tonen.

Volgens bronnen zou Samsung de virtual reality bril al in september willen presenteren tijdens de IFA in Berlijn. Die geruchten zouden heel goed waar kunnen zijn aangezien Samsung elk jaar een nieuw product presenteert in een nieuwe categorie. Zo zagen we afgelopen jaren achtereenvolgens de Galaxy Note, Galaxy Camera en vorig jaar de wearable Galaxy Gear.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *