Samsung Galaxy Gear smartwatch is officieel!

Samsung Galaxy Gear
Na alle geruchten over draagbare computers en smartwatches is Samsung de eerste grote fabrikant die een dergelijk product op de markt brengt, nog voordat Apple met zoiets kan komen.

Samsung’s Galaxy Gear kan synchroniseren met Galaxy smartphones en tablets, waarbij de gebruiker muziek kan bedienen, maar ook snel smsjes en mails kan bekijken. Zodra de gebruiker dan besluit dat iets zijn volle aandacht nodig heeft zal de telefoon automatisch ontgrendelen en het geopende mailtje tonen.

De ingebouwde speaker en microfoon zorgen ervoor dat het dingetje ook als handsfree kan dienen. Ook kan men via de smart watch via stembediening de telefoon bedienen. Een ingebouwde 1,9 megapixel camera zorgt er uiteindelijk voor dat men zelfs kan fotograferen vanuit de losse pols. Ook stem-memo’s op de telefoon opslaan via het horloge behoort tot de mogelijkheden.

Ook interessant is de mogelijkheid om de telefoon automatisch te ontgrendelen met het horloge. Zolang de Gear en het toestel binnen anderhalve meter van elkaar zijn zal deze ontgrendelen bij oppakken. Als men de telefoon kwijt raakt kan de Gear tevens helpen bij het opsporen hiervan.

De smartwatch draait een aangepaste versie van Android op zijn 320×320 pixel grote Super-AMOLED scherm. Op 25 september wordt deze uitgebracht, en heeft een adviesprijs van €299.

[lg_folder folder=”Samsung/Galaxy_Gear/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

UPDATE: We hebben hands-on, pardon, wrist-on foto’s van de Galaxy Gear. KLIK!
[lg_folder folder=”0_Beurzen/IFA_2013/Samsung_Galaxy_Gear/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

    • @Vincent: Te prijzig idd. Nu veel mensen al genoegen nemen met een mid-range smartphone die in dezelfde prijsklasse zit, ga je die niet uitbreiden met een verlengstuk die even duur is.

      Dat ze hem alleen beschikbaar maken voor Galaxy toestellen vind ik ook niet zo’n slimme zet. Meet strategie voor Apple. Dat zou juist het voordeel van Android moeten zijn, aangezien ik denk dat deze watch op een (dik) uitgeklede Android versie loopt.

      Zal wel snel een .apk voor uitkomen, evt. met root om hem universeel te maken.

  1. Vermoed dat de prijzen snel zullen dalen zodra de concurrentie ook smartwatches op de markt gaat brengen. Wat hoogstwaarschijnlijk niet meer lang zal duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *