Samsung komt met nog een (onaangekondigde) smart speaker

Mooi dingetje
Bixby komt naar je thuis in een betaalbaarder model.

De eerste slimme speaker van Samsung, de Galaxy Home, ligt nog niet eens in de winkel (laat staan, bij je home), maar nu al doen geruchten de ronde dat het Zuid-Koreaanse merk aan nóg een door Bixby gedreven slimme speaker werkt. De tweede versie gaat een totaal andere prijsklasse aanboren.

De eerste Galaxy Home werd nog niet zo lang geleden onthuld en had duidelijke invloeden; in plaats van een kleine, goedkope, slimme speaker ging Samsung voor een HomePod-achtig bakbeest voor het high-end segment. De HomePod gaat voor zo’n €400 euro over de toonbank en hoewel de Galaxy Home nog geen officiële prijs heeft, lijkt ook Samsung’s gadget voor die prijs te gaan worden verkocht.

Maar er zijn meer slimme speakers dan alleen die van Apple. Zo hebben ook Google en Amazon een vergelijkbaar product dat (in Google’s geval) voor zo’n €150 euro verkrijgbaar is. Wat betreft specs en performance zal er hier en daar wat verschil zijn, maar voor veel consumenten is €400 euro gewoon een veel te hoge instapprijs.

Waarschijnlijk dat Samsung dus daarom aan een tweede Galaxy Home werkt, vermoedelijk getiteld Galaxy Home Mini (via: Sammobile). Afgezien van de wetenschap dat er inderdaad aan een tweede speaker gewerkt wordt, is er weinig bekend over de specs van de gadget. Vermoedelijk verwijdert Samsung een aantal van de 8 speakers om kosten te besparen en wellicht dat de subwoofer ook uit het apparaatje gesloopt gaat worden. Oh, en hij komt in elk geval in het zwart!

Geïnteresseerden hoeven waarschijnlijk niet meer lang te wachten op meer informatie, want over een ruime week start de Consumer Electronics Show in Las Vegas weer. Vermoedelijk gaat Samsung daar meer bekend maken over de gewone Galaxy Home (zoals hopelijk de prijs) en misschien dat er gelijk van het podium gebruik gemaakt gaat worden om de Galaxy Home Mini officieel aan te kondigen.

Tot die tijd zit Samsung niet stil, want in dit artikel sommen we 8 andere dingen op die het merk tijdens de CES zal gaan onthullen, waaronder een speciale bureaulamp en een slimme parfum blender. Ja, echt. Ook moeten we nog eventjes wachten, want ergens in februari weten we waarschijnlijk alles over de Galaxy S10. Wellicht dat we dan zelfs concrete informatie hebben over de aankomende buigbare smartphone van het merk.

Lees ook: Smart speaker test: Kan Siri op tegen Google Assistant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *