Samsung komt met NX30 Camera, geeft ‘m AMOLED

Samsung komt met NX30 Camera, geeft 'm AMOLED
Een nieuwe, spiegelloze krachtpatser die 9 beelden per seconde kan schieten.

De camera beschikt over een 20.3 megapixel APS-C CMOS Sensor en een 3.0-inch Super AMOLED Swivel and Touch Display met een resolutie van 720 bij 480 pixels. Inderdaad, een aanraakscherm. De NX30 draait overigens niet op Android, maar op Samsungs eigen camerasoftware.

Near Field Communication & WiFi

De NX30 is uitgerust met Near Field Communication (NFC) en WiFi en de ‘Tag & Go’ functie linkt de NX30 met smartphones en tablets die communiceren via NFC (jammer, Apple). Met Photo Beam stuur je een beeld of filmpje naar een smartphone of tablet door de apparaten tegen elkaar aan te houden. Zo heb je geen andere configuratie meer nodig.

De camera is uit te breiden met de 16-50mm F2-2.8 S ED OIS-lens, die een prijs van €695 heeft gekregen. De 16-50mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS lens is met €349 iets prijsvriendelijker.

De spiegelloze camera zelf heeft een verkoopadviesprijs van €999 gekregen. Vanaf februari is-ie verkrijgbaar, volgende week wordt hij op de CES in Las Vegas tentoongesteld.

[lg_folder folder=”Samsung/NX30_Camera/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Hmm, weet niet wat ik er van moet vinden. AMOLED is leuk voor telefoons die wat fellere kleuren mogen hebben, maar voor een camera wil je een scherm dat de kleuren juist weergeeft. IPS dus.

  2. Wat @Yeelen zegt, maar omdat dit ding vooral voor consumenten interessant is, is het helemaal zo gek nog niet. Dan ziet alles er net wat smeuïger uit op je scherm en waant men zich een betere fotograaf wellicht 🙂

    • @CasperH: Om dan nog meer teleurstelling te hebben wanneer je ze op de PC zet! Ik zoek nog steeds een manier om RAW-beelden onveranderd te zien op het display van mijn 550D.
      Maar dit zijn inderdaad meer problemen voor ‘enthusiasts’, consumenten die minder serieus met fotografie bezig zijn zullen hier weinig problemen mee hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *