Samsung komt met oplossing voor Nintendo Switch probleem

Samsung komt met oplossing voor Nintendo Switch probleem
Het duurt alleen even…

Samsung heeft eindelijk een oplossing voor het rare probleem met de HMDI aansluitingen van Samsung televisies waarover Nintendo Switch gebruikers klaagden sinds de console was uitgebracht.

Alle televisies van Samsung switchen namelijk automatisch van de actieve HDMI input naar een andere. Dit gebeurd als de televisie merkt dat het apparaat is verbonden met een tweede output. En dat werkt niet met de Nintendo Switch. Er is ook geen manier om dit uit te zetten.

Samsung verklaarde tegenover The Verge dat er in de zomer een firmware update komt dat het probleem zou moeten oplossen.

Gebruikers melden dat de TV willekeurige verbinding maakte met de Switch wanneer de console in slaapmodus staat. Je kunt je wel voorstellen dat dit best irritant is als je televisie aan het kijken bent.

Een thread op het Nintendo Support Forum had enorm veel reacties, ook al lag het probleem niet bij de Switch. Met andere apparaten zijn er ook problemen, waaronder Apple TV.

Wanneer de update arriveert, zal er ook meer duidelijkheid komen over hoe het precies werkt. Het is namelijk nu niet duidelijk wat Samsung gaat doen, maar waarschijnlijk komt er een update waarmee je het automatische switchen kunt uitzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *