Samsung kondigt 50-megapixel camerasensor aan

Samsung kondigt 50-megapixel camerasensor aan

We gaan weer een stapje verder in camerakwaliteit met deze nieuwe sensor van Samsung.

De Zuid-Koreaanse techgigant Samsung heeft een nieuwe camerasensor gepresenteerd. Het gaat hier om de ISOCELL GN1, al zal die naam je vermoedelijk niet heel veel zeggen.

Ga je puur af op de megapixels, dan klinkt deze sensor misschien niet heel indrukwekkend. Xiaomi heeft bijvoorbeeld een 108-megapixel camerasensor. Bij Samsung hebben ze echter ingeleverd op de resolutie en ingezet op de pixels. Het resultaat is een sensor die betere foto’s kan maken in omstandigheden met weinig licht.

Smartphones van vandaag de dag kunnen prachtige foto’s maken. Maar als het buiten donker is komen de eerste beperkingen aan bod. Ruis ontstaat al gauw op een plaatje. Voor fabrikanten van camerasensoren zoals Samsung valt er dus nog veel winst te boeken voor in omstandigheden met weinig licht.

Samsung zegt met deze camerasensor tevens een snellere autofocus voor elkaar te hebben gekregen. Daarnaast is de sensor uitgerust met ‘Smart-ISO’. Dit betekent dat de camera zelf de beste ISO-waarden selecteert voor een optimale foto.

De productie van de ISOCELL GN1 is vanaf heden van start gegaan. De verwachting is dat eind dit jaar de eerste nieuwe smartphones met deze sensor uitgerust zullen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *