Samsung kondigt Galaxy A50 aan

samsung-galaxy-a-50
Samsung Galaxy A30 en Samsung Galaxy A10 ook onderweg.

Met de nieuwe Samsung Galaxy A-serie wil Samsung een volgende generatie mid-range telefoons neerzetten in de Europese markt. Na de eerdere aankondiging van de Samsung Galaxy S10-serie was vandaag de Galaxy-A serie aan de beurt. Met de Samsung Galaxy A50 geeft men dan ook een degelijk visitekaartje af. Het toestel heeft een glazen full-HD SUPER AMOLED beeldscherm van 6,4 inch. De rest van de telefoon heeft een hoogwaardig plastic behuizing. De techniek is in orde met een Exynos 9610 Octa-core (4×2.3 GHz Cortex-A73 & 4×1.6 GHz Cortex-A53) processor en Mali-G72 MP3 grafische processor. Samsung zorgt verder voor snelheid met naar keuze een 4 GB RAM of 6 GB RAM werkgeheugen en Android 9 besturingssysteem. Uiteraard is er met 64 GB ROM of 128 GB ROM ook voldoende opslagcapaciteit voorzien die bovendien uitgebreid kan worden met een micro-sd-kaartje.

Wat echt vernieuwend is in dit prijssegment is de triple camera aan de achterzijde. De drie camera’s zijn achtereenvolgens de 25 MP hoofdcamera met f/1.7 diafragma en PDAF, de groothoeklens van 8 MP met f/2.2 diafragma en de 5 MP dieptelens, eveneens met f/2.2 diafragma. Om jouw foto’s en video’s optimaal te laten slagen zijn de camera’s voorzien van de voor Samsung kenmerkende Bixby Vision en AI-toepassingen. Daarnaast adviseert de telefoon wanneer je beter de groothoeklens kunt gebruiken. Tot slot kun je de hoofdcamera en dieptelens combineren om nog nauwkeuriger te focussen. Ook de 25 MP selfiecamera is royaal voor het middensegment.

De Samsung Galaxy A50 wordt medio maart verwacht voor een prijs vanaf € 349,-.

Naast deze complete telefoon zijn er twee goedkopere versies onderweg. Dit onthulde Samsung India wellicht per ongeluk toen zij deze site lanceerden. Het ene toestel wordt door experts herkend, dit blijkt de Samsung Galaxy A30 te zijn. Het toestel onderscheid zich van de duurder A 50 doordat zij iets minder sterke Exynos 7885 Octa processor en Mali-G71 grafische processor heeft. Ook is het werkgeheugen met een keuze uit 3 of 4 GB RAM iets beperkter. Ook het camerawerk is met een 16 MP en 5 MP dual camera met respectievelijk f/1.7 en f/2.2 diafragma aan de achterzijde en een selfiecamera van 16 MP aan de voorzijde beduidend beperkter. Dit zullen we ongetwijfeld terugzien in de prijs die nu nog niet bekend is.

Het derde toestel dat op de pagina van Samsung India te zien is, is nog niet gepresenteerd. Het betreft hier hoogstwaarschijnlijk de Samsung Galaxy A10, waar al langer geruchten over gaan. Voor zover nu verwacht is deze met een 6,2″ beeldscherm, 3 GB RAM, 32 GB opslagcapaciteit en enkelvoudige 13 MP camera aan de achterzijde en 5 MP selfie-camera duidelijk de minst uitgebreide uitvoering. Het is niet bekend of deze ook in Europa wordt gelanceerd of voorbehouden is aan ‘groeimarkten’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *