Samsung krijgt $1 miljard om Windows Phones te maken

Samsung Windows Phone
Microsoft heeft er blijkbaar heel veel voor over dat andere telefoonfabrikanten dan Nokia doorgaan met het ontwikkelen van telefoons die draaien op Windows Phone. Zo zou Samsung een aanbod van $1 miljard hebben gekregen om in ruil daarvoor telefoons te ontwikkelen die draaien op het mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Zo’n beetje alle telefoons die draaien op Windows Phone die enigszins goed verkocht worden zijn afkomstig van Nokia. Andere fabrikanten zoals Samsung en HTC verkopen slechts een beperkt aantal toestellen en dat vind Microsoft niet zo fijn.

Door meerdere aanbieders te hebben is er voor de consument meer keus en rust niet alle druk op de schouders van Nokia. Ik weet niet precies hoeveel het kost om een telefoontje te ontwikkelen en op de markt te brengen, maar met $1 miljard kom je ongetwijfeld een heel eind.

Of andere fabrikanten, zoals HTC, ook een dergelijk aanbod van Microsoft ontvangen hebben is niet bekend. (via: @eldarmurtazin)

Naast het licentievrij aanbieden van Windows Phone en Windows RT zou het betalen van fabrikanten een tweede sterke troef zijn om een doorbraak van deze besturingssystemen te forceren.

Nog geen reacties

  1. Wat een totaal niet logische gerucht. imho. Waarom zouden ze samsung benaderen die al heer en meester is met Android en druk bezig is met hun eigen software te pluggen (tizen)

    Kunnen ze beter HTC een zak geld geven, HTC kan en zal het beter gebruiken en zal meer dedicated zijn dan samsung.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *