Samsung laat bizarre uitklaptelefoon zien

Make it uitklap
Nee, niet de uitklaptelefoon waarmee je eind jaren negentig de blits maakte. We bedoelen een uitklaptelefoon waarbij de schermgrootte toeneemt. Want dat is schijnbaar waar Samsung zich mee bezig houdt.

Op de MobileBeat-conferentie in San Francisco toonde Samsung-topman Young Sohn een opvallend filmpje waarin een oplossing wordt getoond voor de schermoorlog. Want we kunnen telefoons wel blijven vergroten in de wens om alles op een gigascherm te kunnen kijken, er zijn grenzen, zoals het formaat van mijn broekzak.

We zien een vrouw die een smartphone bij de randen beetpakt en ze openklapt, waardoor er een soort vierkante tablet ontstaat. De technologie hierachter? Fotonische kristallen. Samsung zegt dat ze de kleur van het scherm kunnen aanpassen zónder backlight te gebruiken, maar door de hoogte van de pixels te variëren. Oftewel, magic!

Daarnaast kan het toestel met een pleister communiceren. Geen smerig plakding, maar een doorzichtige gadget die elektromagnetische golven uitzend en ontvangt, waardoor het de fysieke toestand van iemand kan meten, en deze gegevens kan delen met een medisch specialist.

Spul voor in de toekomst, zoveel is duidelijk. Maar het laat subtiel zien in welke richting Samsung gaat: elektronica die in alledaagse objecten wordt toegepast. Klinkt bekend.

[gv data=”PiYolKRuY7Q”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *