Samsung lanceert gebogen monitor met Thunderbolt 3

Samsung curved monitor met Thunderbolt 3
Een optimale game-ervaring beleven? Samsung regelt het.

Op de vooravond van de IFA in Berlijn heeft Samsung al een bijzondere verrassing voor ons in petto. De Zuid-Koreanen komen met drie nieuwe monitoren uit de QLED-serie op de proppen. De Samsung C34J791 is 34 inch groot en beschikt over een schermverhouding van 21:9 en een resolutie van 3440 bij 1440 pixels.

Het gebogen paneel heeft een contrastratio van 3.000:1 en een opvallende refreshrate van 100 Hertz. De C34J791 heeft AMD FreeSync aan boord, wat het mogelijk maakt om met een grafische kaart van AMD een nog betere game-ervaring te krijgen. Dankzij Intel’s Thunderbolt 3 kun je randapparatuur zoals harde schijven, printers en beeldschermen met de monitor verbinden.

Samsung C34J791

Verder zijn er twee USB-C-aansluitingen te vinden aan de achterkant, waarvan een 85 watt en de ander 15 watt levert. Aan de onderkant bevinden zich twee stereospeakers. Overige aansluitingen zijn: DisplayPort, HDMI, en twee keer USB 3.0. Het apparaat is de meest kromme monitor tot nu toe: 1.500R, waar voorheen 1.800 R het uiterste was van Samsung.

De Samsung C34J791 is in hoogte verstelbaar en kan licht gekanteld worden, maar draaien is niet mogelijkheid. Let trouwens op met het bekijken van de persfoto; deze toont dat het scherm volledig tegen de rand loopt, maar er is nog een extra zwarte rand van anderhalve centimeter rondom het scherm. Deze wordt voor het gemak even vergeten. De Samsung C34J791 is vanaf vandaag in de winkels te verkrijgen voor 899 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *