Samsung lanceert In-Traffic-Reply app

Samsung lanceert In-Traffic-Reply app
Een must-have voor in het verkeer.

Zit je vaak achter het stuur en krijg je dan berichten? De In-Traffic Reply app van Samsung kan op binnenkomende berichten reageren met geestige video’s of een standaardboodschap. De app maakt gebruik van de sociale druk die mensen voelen om direct te antwoorden op berichten en oproepen, ook als ze achter het stuur zitten.

Met de app heb je ook geen last van allerlei meldingen, want de app zet alle notificaties tijdelijk op stil. Je ziet gelukkig wel precies wat je hebt gemist als je klaar bent met autorijden.

De app antwoordt alleen maar naar contactpersonen en stuurt maximaal een reply per persoon per rit. Je kunt je contactpersonen dus eenvoudig duidelijk maken dat je aan het rijden bent en later reageert. Hierdoor zou, volgens Samsung, het gevoel om te moeten reageren verdwijnen. Om gesprekken met meerdere personen niet te storen, werkt In-Traffic Reply niet in groepsgesprekken op WhatsApp of Messenger. Daar is het tenslotte minder van belang om meteen te reageren.

Het aantal verkeersdoden in Nederland stijgt, zo bleek uit cijfers van het CBS eerder deze maand. “Met In-Traffic Reply nemen we het voortouw om het verkeer veiliger te maken. Met de app verminderen we de verleiding de smartphone te pakken terwijl je achter het stuur zit, omdat de app grappige video’s of antwoorden verzendt,” aldus Menno van den Berg, Vice President Mobile van Samsung Benelux. Overigens is de app ook onderdeel van Samsung’s ‘Stuur vast, smartphone los’-campagne.

De In-Traffic Reply app is vanaf vandaag gratis te downloaden via de Google Play Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *