Samsung lanceert razendsnelle Portable SSD T5

Auteur: , Geen reacties
Samsung Portable SSD T5

Dankzij enkele nieuwe technologische hoogstandjes werkt het compacte apparaat sneller dan eerdere modellen.

De portable SSD T5 is gebouwd met Samsungs nieuwste 64-laags V-NAND technologie. Daardoor biedt de nieuwe portable solid state drive (PSSD) transfersnelheden tot 540 MB/s volgens het bedrijf. Daarmee is de nieuwe SSD tot wel 4,9 keer zo snel als traditionele externe harde schijven.

Een ander pluspunt van de portable SSD T5 is dat hij ook daadwerkelijk draagbaar is. Met afmetingen van 74 x 57,3 x 10,5 millimeter en een gewicht van nog geen 51 gram is hij makkelijk overal mee naar toe te nemen. Daarnaast komt het nieuwe speeltje met geavanceerde dataversleuteling, waardoor het qua beveiliging wel goed zit.

Ook als je per ongeluk zelf de SSD uit je normaal gesproken ‘o zo veilige’ handen laat vallen, laat de T5 je niet in de steek. Door zijn schokbestendige frame en het ontbreken van bewegende onderdelen beschermt de T5 je waardevolle data. Daardoor kun je de PSSD tot 2 meter[3] laten vallen zonder dat schade optreedt.

Samsung Portable SSD T5 modellen

De Samsung Portable SSD Software voor PC’s en Macs heeft de AES 256-bit hardware data-encryptie als basis. Ook is er een mobiele app voor Android-smartphones en -tablets. De T5 beschikt over twee kabels – USB-C to C en USB-C to A –, waarmee hij geschikt is voor meerdere apparaten.

De goedkoopste variant is in het blauw met een opslagcapaciteit van 250GB heeft een adviesprijs van 150 euro. Voor de 500GB-versie (ook blauw) ben je 230 euro kwijt en de zwarte 1TB- en 2TB-modellen kosten respectievelijk 460 en 910 euro.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).