Samsung licht klanten op met inruil-actie

Samsung
Zuid-Koreaanse schurken, zo lijkt het.

Samsung doet er alles aan om klanten over te halen tot een aanschaf van een van hun toestellen. Ter promotie van hun meest recente vlaggenschip, de Galaxy S8, hoefden klanten slechts één ding te doen voor $200,- korting: een werkende smartphone inleveren, die een werkend display heeft, geen beschadigingen heeft (krassen, waterschade etc.) en niet geblacklist is, zo meldt Slickdeals. Samsung lijkt die regels daarentegen naar lieve lust te interpreteren.

Deal
Voor deze inruildeal zou je dus simpelweg een goede smartphone in hoeven te leveren. Dat werkt als volgt: Je stuurt binnen een paar weken nadat je je Galaxy S8 binnen hebt gekregen een inruil-smartphone op. Vervolgens krijg je na een bepaalde tijd een berichtje van Samsung waarin staat of je de korting krijgt. Zo niet, dan wordt er $175,- van je bankrekening afgeschreven (alle smartphones zijn minimaal $25,- waard). Je krijgt daarbij je ingestuurde toestel niet meer terug en je hebt geen inspraak meer over Samsungs oordeel.

Loopholes
Uiteraard is de mensheid verrijkt met een aardige portie ingenieus denkvermogen. Daarom kochten veel Amerikaanse koopjesjagers een smartphone bij Wallmart voor nog geen tientje, om die vervolgens voor een nettowinst van $190,- ‘door te verkopen’ aan Samsung. Ook spotgoedkope Alcatel-modellen werden zonder problemen aangenomen. Dat terwijl werkende iPhone 4S’en, Samsung Galaxy S6 Edge’s en andere duurdere modellen onder verdachte omstandigheden werden afgewezen.

Zo kreeg AndroidPolice een reactie van een lezer die een gloednieuwe Alcatel instuurde. Hij had het toestel zelfs uitgepakt en getest, maar kreeg van Samsung toch te horen dat er iets mis was met het scherm… Nee hoor, Samsung?

Langzaam duiken er op Reddit ook steeds meer reacties van succesvolle- en onsuccesvolle ruilen op. Sommige koopjesjagers stuurden een oude ‘pooping phone’ in en kregen de korting, terwijl anderen een 5 maanden oude Note 5 inleverden die tweedehands nog meer dan 200 dollar zou kunnen opleveren. Je raadt het al, die werd niet geaccepteerd.

Samsung heeft nog niet op de vreemde gevolgen van de inruilactie gereageerd, maar bijna bijgekomen van het Galaxy Note 7-schandaal moet het Koreaanse bedrijf toch eens beter nadenken over dit soort acties.

Meer Samsung? Lees ook onze camera-vergelijking tussen de Galaxy S8 en de iPhone 7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *