Samsung midranger heeft unieke cameraprimeur [video]

Auteur: , 2 Reacties
Samsung Galaxy A8 Plus cameraprimeur

Een gelekte video van het nieuwe toestel toont alles wat je moet weten.

Het is al een tijdje bekend dat Samsung hard bezig is met het vernieuwen van haar midrange-lijn Eerder schreven we al over het vernieuwde design voor de Galaxy A-toestellen dat we kennen van de Galaxy S-serie. In tegenstelling tot voorgaande modellen beschikt de nieuwe Galaxy A8 Plus zelfs over iets unieks: het is de eerste Samsung smartphone met twee frontcamera’s.

Dit en nog veel meer is te zien in een video uit Bangladesh die rondgaat op YouTube. Naast het welkome nieuwe design is ook te zien dat de vingerafdrukscanner (eindelijk) een fatsoenlijke plaats heeft gekregen onder de enkele camera aan de achterkant. Dat het gaat om de Galaxy A8 Plus blijkt ook uit de handleiding van het toestel dat al online staat.

Verder bevestigt de maker van de video ook dat de nieuwe A7 inderdaad door het leven gaat als de Galaxy A8 Plus (2018). Vervolgens zien we een preview waar de 16 megapixel-camera’s aan zowel de voor als achterkant getoond worden. De secundaire frontcamera beschikt over 8 megapixel en komt voornamelijk van pas voor portretfoto’s.

Dankzij interne specs zoals een Exynos 7885 chipset, 6GB RAM, 64GB intern opslaggeheugen, 3500 mAh aan accucapaciteit en een IP68 certificering voor waterdichtheid kunnen we stellen dat deze midranger vrijwel alles is wat de gemiddelde gebruiker nodig heeft. Het is echter te hopen dat het uiteindelijke prijskaartje niet in het high end-segment valt.2 reacties

Wat is precies het nut van twee front-cameras?
@koeberg: Voor selfie’s met een fatsoenlijke portrait mode … Oftewel die professioneel ogende foto’s waarbij de achtergrond geblurred kan zijn en het object meer de nadruk heeft. Erg populair tegenwoordig.
Met software kom je een heel eind maar met 2 camera’s kan je dat mooier doen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).