Samsung moet 548 miljoen dollar betalen aan Apple

Samsung vs. Apple
Samsung heeft tot het bittere eind gevochten om er onderuit te komen, maar dat gaat niet lukken: de Koreanen moeten een fikse schadevergoeding betalen aan Apple.

Samsung en Apple troffen elkaar de afgelopen jaren meerdere keren in de rechtbank. Zo oordeelde Apple dat zijn grote smartphonerivaal inbreuk maakte op zijn patenten en ontwerpen. De rechter ging daar al in mei in mee, maar Samsung legde zich een half jaar lang niet bij dat besluit neer. Donderdag draaide het bedrijf bij en bracht het naar buiten dat het de schadevergoeding van 548 miljoen dollar alsnog zal betalen.

Daarmee is de kous nog niet af, want in het voorjaar dient een nieuwe zaak rondom een soortgelijke claim. Hierin gaat de rechter in op het design en de user interface van de iPhone, want ook daar zou Samsung iets teveel van overgenomen hebben. In deze zaak staat 399 miljoen dollar op het spel.

7 reacties

  1. Gaaaaap… is dit nog nieuws? Dit verstaan jullie onder “gadget nieuws”? Owh nee, er was vandaag nog niks over #Apple geschreven, dat verklaart een hoop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *